yoga fusion pass: fördelar, intensitet och mer

Oavsett om du har gjort yoga under lång tid eller är ett hängivet gym-goer letar efter sätt att uppdatera din vanliga träning, yoga fusion ett bra ställe att börja.

Yoga fusion är en trend som blandar yogaställningarna med andra fitness regimer, såsom Pilates, styrketräning, dans, eller ens kickboxning.

Hopparnings yoga med andra discipliner kan du bränner fler kalorier än yoga ensam, men ändå få fördelarna med denna gamla praxis.

En 150 pund människa bränner cirka 240 kalorier i timmen gör yoga, jämfört med cirka 360 kalorier för en timmes aerobics. Genom att sammanföra konditionsträning och yoga, får du det bästa av båda världar.

Även yoga finns i olika stilar, de erbjuder alla potentiella hälsofördelar inklusive stressreducering och bättre flexibilitet, och de kan hjälpa till att hantera kroniska sjukdomar såsom hjärtsjukdomar och högt blodtryck.

Genom att melding yoga till andra pass, kan du ta sina stress krossa fördelar och mindfulness till din träning rutin.

Det beror på vilken typ av yoga blandas med andra discipliner. I många fall är de pass är mer intensiv än göra yoga ensam.

Kärna. Ja. Många yogaställningar engagera din kärna för att hjälpa dig att hålla samma position. När ihopkopplad med Pilates, som är en kärna fokuserad rutin, ger det ännu fler fördelar för din midsection.

Vapen. Ja. Vissa typer av yoga, såsom makt och ashtanga, har mer krävande poser som underarms står, men införliva hatha yoga i de flesta pass kommer fortfarande att erbjuda poser som använder armarna.

Ben. Ja. Du använder benmusklerna i många yogaställningar.

Glutes. Ja. Vissa fusions klasser som yoga och kickboxning inkluderar övningar som tonen din glutes. Andra som innehåller dans eller Pilates använda dina glutes att göra rörelser.

Tillbaka. Ja. Du använder din ryggmusklerna i många yoga och motion rutiner. Yoga kan också hjälpa till med ryggen anpassningen.

Flexibilitet. Ja. Alla typer av yoga hjälper din flexibilitet.

Aerob. Nej Vissa yoga fusioner är aerob träning, men inte alla.

Styrka. Ja. I yoga, du använder din egen kroppsvikt för att bygga styrka. Fusing yoga med andra pass kan ge dig jämnare styrketräning.

Sport. Nej.

Liten påverkan. Ja. De flesta yoga fusion rutiner inte bygger på hög genomslagskraft övningar, men det finns vissa undantag.

Kosta. Varierar. Yoga fusion klasser finns på många gym och yoga studios, eller pass är tillgängliga på DVD.

Bra för nybörjare? Ja.

Utomhus. Ja, kan du göra några yoga fusion träning utomhus.

Hemma Ja.

Utrustning som krävs? Nej.

Det finns många typer av yoga fusion, så du är säker på att hitta en som passar dig.

Dessa klasser är perfekt om du har tagit yoga och funderar på att rampa upp din träning för att inkludera mer konditionsträning och styrketräning. Det ger också stora fördelar om du är i bra form, men skulle vilja lägga till en kropp-själ-anslutning till träningen.

Yoga fusion är en bra träning som kan hjälpa dig att bygga muskler och uthållighet samtidigt lära dig att slappna av och fokusera. Du kan göra det ensam med en DVD eller i en grupp med en instruktör.

Det är inte för dig om du vill ha en snabbrörlig, hård körning träning om du inte är redo att ta nästa steg mot en mer holistisk syn på kropp och själ styrka.

Är det bra för mig, om jag har ett hälsotillstånd?

Yoga fusion är en stor verksamhet att överväga, i de flesta fall.

Ställningar av traditionell yoga lägga en kropp-själ medvetenhet till aerob träning som du behöver för att nå en idealvikt och bygga uthållighet.

Om du har diabetes, kan det bidra till att blodsockret under kontroll samtidigt sänka blodtrycket och “dålig” LDL-kolesterol. Detta skär dina chanser att få hjärtsjukdom och andra kroniska sjukdomar.

Om du har högt blodtryck, diabetes, eller problem med hjärtat, kan du behöva undvika vissa poser, som de där fötterna är över huvudet eller kräver balans som är bortom vad du kan göra. Prata med din instruktör innan klassen om eventuella ändringar som du behöver.

Om du redan har hjärtsjukdom eller andra medicinska problem, tala med din läkare först. Du kan behöva börja med en mycket skonsamt program med yoga i kombination med en lätt aerob aktivitet som promenader eller simning innan du försöker en yogafusions klass.

Artrit eller problem med knäna och ryggen behöver inte hålla dig från yoga fusion. Fråga din läkare eller sjukgymnast först för att se om du har några begränsningar.

Yoga fusion kan hjälpa till att hålla lederna flexibla och bygga styrka. Leta efter en klass som passar dina behov.

Om du är gravid, kan yoga fusion vara ett bra sätt att hålla dig och ditt barn friska. Om du tog klasser innan du blev gravid, bör du kunna fortsätta. Din läkare kan bekräfta det.

Du måste ändra vissa positioner och rörelser för att tillgodose din växande mage och din förändrade tyngdpunkt. En erfaren instruktör kan visa alternativ till att ligga på rygg under andra och tredje trimestern och hur man böja från höften snarare än midjan.

En ytterligare fördel med yoga fusion är att andnings och avslappningsteknik kommer också att komma väl till pass under förlossningen. Uppsving du får flexibilitet och uthållighet är säker på att hjälpa också.

KÄLLOR

Cleveland Clinic: “Fördelarna med Yoga.”

Mayo Clinic “. Viktminskning kan yoga hjälpa mig gå ner i vikt?”

Mayo Clinic “. Stress Management Yoga: bekämpa stress och hitta lugn.”

Rådet om Motion: “Är Yoga rätt för dig?”

Ni, M. kompletterande behandlingsmetoder inom medicin, April 2014.

Agarwal, S. International Journal of General Medicine, juni 2012.

Medan du tränar, bör du räkna mellan …

Medan du tränar, bör du räkna mellan …