von Willebrands sjukdom förbereda för mötet

Du kommer att börja med att se din husläkare om du misstänker att du har en blödningssjukdom. Men i vissa fall när du ringer för att ställa in ett möte, kan du remitteras till en läkare som är specialiserad på diagnos och behandling av blödningsrubbningar (hematolog).

Om du är i mitten av en allvarlig blödning, kan din läkare rekommendera omedelbar medicinsk vård.

Eftersom möten kan vara kort, och eftersom det finns ofta en hel del mark för att täcka, är det en bra idé att vara väl förberedd. Här är lite information för att hjälpa dig att bli redo, inklusive vad som väntar från läkaren.

Din tid med din läkare är begränsad, så att förbereda en lista med frågor kommer att hjälpa dig att göra det mesta av din tid tillsammans. Lista dina frågor viktigast för minst viktigt i de fall tiden är ute.

Vad kan du göra

Vad du kan förvänta från din läkare

För von Willebrands sjukdom, några grundläggande frågor att ställa din läkare

Din läkare kommer sannolikt att ställa ett antal frågor. Att vara redo att svara på dem får reservera tid att gå över punkter du vill prata om på djupet. Din läkare kan begära

Vad du kan göra under tiden

Medan du väntar för mötet undvika smärtstillande som kan öka risken för blödningar, såsom acetylsalicylsyra, ibuprofen och naproxen. Om du behöver lättnad för rutin värk och smärta, prova paracetamol (Tylenol, andra) i stället.

Styra klart på kontaktsporter är förknippade med en hög risk för blåmärken eller skador, såsom fotboll och ishockey. Om du har några medicinska eller tandingrepp planerade, läkare eller tandläkare om din historia av kraftiga blödningar från mindre skador. Om en schemalagd förfarandet inte är brådskande, schemalägga det förrän du har utvärderats för en eventuell underliggande blödningssjukdom.