vitamin och komplettera ordlista: definitioner och begrepp

Aminosyror. De byggstenar som bygger upp proteiner. Människor behöver 20 olika aminosyror för att fungera korrekt. Vissa är gjorda av kroppen. Andra, så kallade essentiella aminosyror, måste erhållas från livsmedel.

Växtpreparat. Ämnen som erhållits från växter och som används i kosttillskott, personliga hygienprodukter, eller läkemedel. Andra namn inkluderar “örtmedicin” och “växt medicin.”

Dagligt värde. Hittade på mat och dryck nutritionetiketter, detta nummer visar hur många procent av det rekommenderade kosten ersättning från en servering av mat och dryck i fråga.

Fettlösliga. De fettlösliga vitaminerna är A, D, E och K. Din kropp lagrar överskott fettlösliga vitaminer i din lever och kroppsfett, sedan använder dem efter behov. Intag av mer fettlösliga vitaminer än du behöver kan vara giftiga, orsaka biverkningar som illamående, kräkningar, och lever- och hjärtproblem.

Jag använder kupong; Jag köper butiken varumärke; Jag handla i lågprisaffär; Jag tar inte vitaminer eller kosttillskott

Befästa. För att öka en mat eller dryck näringsvärde genom att lägga till vitaminer, mineraler eller andra ämnen. Till exempel, är mjölk som berikats med vitamin A och D.

Fria radikaler. En atom eller molekyl med minst en oparad elektron, vilket gör det instabila och reaktiva. När fria radikaler reagerar med vissa kemikalier i kroppen, kan de interferera med förmågan hos celler att fungera normalt. Antioxidanter kan stabilisera fria radikaler.

Ört. Örter är växter som används som aromer och kryddor i matlagningen, men örter kan också användas som tillägg för hälsa eller medicinska skäl.

Megadose. Kosttillskott som ger mer än 100% av det dagliga värdet av kroppens nödvändiga vitaminer och mineraler.

Mikronäringsämnen. Namnet på vitaminer och mineraler eftersom din kropp behöver dem i små mängder. Mikronäringsämnen är avgörande för kroppens förmåga att bearbeta “makro” fetter, proteiner och kolhydrater. Exempel är krom, zink och selen.

Mineraler. Näringsämnen som finns i jorden eller vatten och absorberas av växter och djur för rätt kost. Mineraler är den viktigaste komponenten i tänder och ben, och hjälpa till att bygga celler och stödja nervimpulser, bland annat. Exempel innefattar kalcium och magnesium.