vinter: bästa sändningstid för festlig frukt

Du skulle inte tänka på vintern som ett perfekt tillfälle att tjäna frukt, men tidpunkten faktiskt inte kunde vara bättre. Tänk bara på kryddnejlika-prydda apelsinskivor stewing i äppelcider, eller chardonnay-poached päron klädda med sötade tranbär.

Frukt tillför friskhet, smak och färg till recept, att tjäna plattor, och en semester eller fest spridning; Frukt lägger fiber och näringsämnen till en annars förutsägbart ohälsosamt meny. “Frukt bidra till att balansera resten av fet mat människor traditionellt erfarenhet av måltiden under semesterperioden”, säger Robert Schueller, en talesman för Melissa Produce; Frukt är perfekta för julhelgen eftersom de är allmänt tillgängliga i producera avdelningar över hela landet. Om du inte kan hitta en viss frukt där, kan du ofta hitta det i den frusna eller torkad frukt avsnitt.

Experter säger frukt är värd att vara front och center på semester tabeller för tre skäl

Folk klagar till Janet Rouslin, docent med College of Culinary Arts i Providence, RI, att deras konsumtion av frukt minskar på vintern eftersom kvaliteten på sina vanliga val (säg, äpplen eller persikor) är inte lika bra som under varma vädret månader.

“Jag vill påminna dem att vintern frukter innehåller faktiskt en stor mängd”, säger Rouslin. Hon uppmuntrar människor att inkludera alla sorter av citrusfrukter, granatäpplen, tranbär, och datum.

Andra festvinter frukter att överväga, enligt Schueller, är den koreanska päron (det bästa av de asiatiska päron), Persimoner, och mycket semester-lämpligt stjärna frukt.

Quince är en vinter frukt favorit Michael Anthony, den exekutiva chefen för Gramercy Tavern restaurang i New York. Anthony staplar trälådor full av kvitten i lobbyn i restaurangen så deras arom välkomnar gästerna när de kommer in.

Jag gillar att lätt stjäla kvitten i vitt vin och socker, sedan Saut 瀝 kanter det med foie gras “, säger han.” Det smakar också bra med rostad lök puré och rostad brioche.

Det är inte ofta tänkt på en frukt eftersom det är krämig snarare än söt, men avokado (tillgänglig på vintern, tack vare Florida och Kalifornien) kan lägga till en festlig stänk av grönt att semestra sallader, aptitretare och grytor.

Men, säger Schueller, kanske ingen typ av frukt är mer synonymt med vintertid än citrusfrukter, inklusive alla typer av apelsiner, grapefrukt, mandariner, citroner och kumquats.

Meyer citron säsongen börjar sparka på högvarv precis runt julhelgen.

“Dessa citroner producera en saft som är något sötare än en vanlig citron, och genom en härdnings / marine process huden är dynamit!” Anthony säger.

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Kyckling, choklad, sallader, desserter, soppa