viktminskning kirurgi inverkan på D-vitaminnivåer

Av Mary Elizabeth Dallas

HealthDay Reporter

Måndag December 28, 2015 (HealthDay News) – Viktminskning kirurgi är förknippad med låga D-vitaminnivåer, men ny forskning tyder på säsongsmässiga förändringar i solexponering kan spela en roll i denna komplikation.

En studie Johns Hopkins omfattar mer än 930.000 patienter fann att människor i norra USA som har viktminskning kirurgi under vintern möter fler komplikationer än patienter i söder.

“Sun exponering är kritisk vid syntesen av vitamin D, så tanken att människor som bor i mindre soliga norra delstaterna kan lida av D-vitaminbrist är inte förvånande,” studieledare Leigh Peterson, en nutritionist och forskarassistent vid Johns Hopkins Center för Bariatric läkarmottagning, sade i en sjukhus pressmeddelande.

“Vad är anmärkningsvärt är hur nära solexponering, vitamin D och kirurgiska utfall var kopplade”, säger Peterson.

En genomgång av journaler för patienter som hade kirurgi mellan 2001 och 2010 fann att 71 procent av de 300.000 operationer som resulterade i en förlängd sjukhusvistelse inblandade patienter som bor norr om South Carolina.

Dessutom, mer än dubbelt så många patienter upplevde fördröjd läkning på vintern än på sommaren, enligt studien som publiceras på nätet 14 december i övervikt Science and Practice.

Näringsbrist kan utlösa inflammation, öka infektionsrisk och långsam sårläkning, men forskarna säger mer forskning behövs för att avgöra om rutinmässig användning av D-vitamin kan hjälpa till att förhindra dessa komplikationer efter viktminskning kirurgi.

Överdrivet intag av vitamin D, medan sällsynta, kan orsaka illamående, förstoppning, förvirring och en onormal hjärtrytm. De flesta människor kan få tillräckligt med D-vitamin från rutin solexponering. Forskarna tillade dock att fetma en känd riskfaktor för låga nivåer av vitamin D och sade folk som planerar att ha viktminskning kirurgi bör screenas för denna brist.

KÄLLA: John Hopkins Medicine, pressmeddelande, 21 december, 2015

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Medan du tränar, bör du räkna mellan …