Viktminskning: “Jag visste att jag var tvungen att ändra”

Robert Langston visste att han var tvungen att ändra sitt liv. Han var 37, vägde 16,2 sten (103kg) och kunde inte gå ner sin lokala high street utan att förlora sin andedräkt.

Ta reda på om du har en hälsosam kost

Han hade diabetes, högt blodtryck och astma, och visste att hans dåliga matvanor och brist på fysisk aktivitet hade bidragit till hans tillstånd.

Robert, en målare-dekoratör från Walsall, Staffordshire, hade varit arbetsoförmögen under flera år. Han hade varit i och ut från sjukhuset med ohälsa.

förbättra hälsan

Han kontaktade Dags att byta, en övning råd system som drivs av Walsall rådets Sport och fritid Development Services i samarbete med Walsall, som han hade läst om. Systemet hjälper människor höja sina aktivitetsnivåer gradvis.

Han började träningspass Dags att byta rekommenderas. Tolv månader senare, har Robert vände sitt liv.

Han har förlorat mer än tre sten (20kg), förbättrades hans hälsa och återvände till heltidsanställning. “Jag ville ha mitt liv tillbaka”, säger Robert, nu 38. “Jag var på tung medicinering mot astma, diabetes och högt blodtryck.

Fitness klasser, så kallade PACE, med en timme i veckan av cirkelträning, som alternerar korta skurar av intensiv träning med vila.

Det dags att ändra tjänsten gav också Robert tips på att göra små förändringar i sitt dagliga liv för att öka sina aktivitetsnivå, som att använda trapporna i stället för hissar och rulltrappor.

Jag gick till träningspass en gång i veckan och långsamt vikten började lossna “, säger Robert.” När jag såg resultatet, fick jag mer och mer in i den.

Samtidigt fick han råd att förbättra hans diet från Walsall Community Health: s dietister, som var att hjälpa honom med hans astma.

Jag försöker se till att jag inte konsumerar mer kalorier än jag brinner

Robert Langston

Inom några veckor efter påbörjad hans nya aktiv livsstil, förbättrad Robert astma och hans bättre allmän hälsa innebar att han behövde mindre medicin.

Efter sex månader hade han tillräckligt förtroende för att lämna systemet och gå till gymmet på egen hand. “Jag behövde inte systemet mer”, säger han. “Vid det laget var jag igång och i allmänhet aktiv och redo att komma tillbaka till arbete.

 18-39

Han fick arbete som vaktmästare på en spädbarn “och förskola. Det passar hans nya aktiv livsstil perfekt som han tillbringar större delen av sin arbetsdag på resande fot.

Robert har också fastnat med sin friska äta regim, äta mycket frukt och grönsaker.

Jag har inte varit på en krasch diet eller något liknande “, säger han.” Jag bara äta rätt saker i rätt mängd.

Robert hittade kalori räkna till hjälp för sin viktkontroll. “Jag försöker se till att jag inte konsumerar mer kalorier än jag brinner”, säger han.

Robert vet att göra fysisk aktivitet del av hans livsstil har varit nyckeln till att få frisk och vistas i god form. Han har nu vänt sitt garage till ett gym med ett löpband, roddmaskin och en vikt bänk.

Det är aldrig för sent att vända din hälsa runt “, säger Robert.” Jag var i ganska dåligt skick innan jag bestämde jag ville ändra.

För att hjälpa förlora vikt, prova 12 veckor viktminskning plan.

Gå ner i vikt

02/01 /

########

Hälsa för män i åldern 18 till 39, inklusive äta bra, motion, hur man förlorar magen och hemligheter av en sex läkare

Viktminskning resurser för att hjälpa dig gå ner i vikt hälsosamt, inklusive 12-veckors diet och motion plan

Öka din hälsa och kondition med roliga och praktiska idéer för att få aktiv och förbättra din allmänna hälsa

Hälsa och träning

tjänster

Plats

Tjänster nära dig