varför sex och passion tycks blekna?

Det kan vara dilemma moderna relationer: att förena säkerhet och äventyr, erotik och hemkänsla – på samma ställe. “. Det är ibland för mycket närhet som kväver önskan, inte avståndet mellan dig Eld behöver luft”, säger Esther Perel, en par och familjeterapeut och författare av parning i fångenskap: förena erotiska och inhemska. Och “erotik frodas på den mystiska, romanen, och det oväntade” Perel säger. Så bryta sig ur din komfortzon och prova något nytt, eller lite vågad – se vad din partner gör svar!

Förväntningarna [för en passionerad äktenskap] är over the top. Vi vill ha säkerhet och ekonomiskt stöd, och den bästa vän och betrodd förtrogen, och en passionerad älskare – allt i ett “, säger Esther Perel, en par och familjeterapeut och författare till parning i fångenskap: förena erotiska och den inhemska.” ibland våra relationer smular under väga våra förväntningar. Tanken att äktenskapet är för allt är dömd. Vi ber en person att göra det som en gång en hel by skulle ge.

Jag vill utmana tanken att kvinnor vill intimitet, män vill ha sex. Det är inte korrekt “, säger Esther Perel, en par och familjeterapeut och författare av parning i fångenskap. Förena erotiska och den inhemska” Båda vill intimitet. Båda vill ha kul. Och kön.

Men för kvinnor, uppstår önskan galler av känslor – kvinnlig sexualitet är mer diffus, mer kontextuella, och mer kopplat till kvaliteten på relationen. Kvinnor vill prata först, anslut först, och sedan ha sex. För män är sex anslutningen. Sex är språk män använder för att uttrycka sitt anbud, kärleksfull, sårbar sida. Det är deras språk av intimitet.

Jag hör kvinnor säger på mitt kontor som önskar härstammar mycket mer mellan öronen än mellan benen “, säger Esther Perel, en par och familjeterapeut och författare av parning i fångenskap. Förena erotiska och den inhemska” För kvinnor finns det en behöver för en tomt – därav kärleksroman. Det handlar mer om att förutse, hur du kommer dit. Det är den längtan som är bränslet för lust. Historien slutar när det omöjliga älskande träffas. Män är inte stora fans av romantik roman. De har mindre av ett behov av ett diagram.

En av de mest spännande hinder att önska är fastighetsskötsel. Detta kan vara sant för både män och kvinnor, även om det oftast drabbar kvinnor. Fastighetsskötsel får en att tänka på andra. Men det gör det svårt att uppleva frihet och autonomi för lust.

Desire har sina rötter i självständighet, frihet, och själviskhet. Det handlar om att äga den vill. Om du inte kan vara självisk du inte kan få orgasm – men det är själviskhet i de mest positiva ordalag. När du har bra sex du är inne på andra – och inuti dig själv. Om du inte kan vara inne, så kan du inte vara i kontakt med lust och sexuell njutning.

“Prova något nytt”, säger Esther Perel, en par och familjeterapeut och författare av parning i fångenskap: förena erotiska och inhemska.

Önskan är bedövad av repetitio; erotik frodas på den mystiska, romanen, och det oväntade “Perel säger. Så” flirta med din partner. Retas och flirta att skapa förväntan är förförisk. Flirting kommer från den franska Fleuret – spetsen av ett svärd – som du retas om vad som skulle kunna vara. Det är en massiv tur på “Perel säger.

Fysisk aktivitet är också bra att prova, om du gillar denna typ av sak. “Om du hatar motion, föreslår jag inte det. Men om du gillar det, föreslår jag går ett steg längre än när du normalt skulle sluta” Perel säger.

KÄLLOR: Esther Perel, par och familj therapis; författare, Parning i fångenskap: förena erotiska och inhemska. Funktion: “Passionerad äktenskap.