varför mina naglar ser konstigt?

Dina naglar kan berätta mycket mer än om du behöver en manikyr. De är packade med information om din hälsa. De kan visa om du har en infektion, en allvarlig sjukdom, eller ens hur väl du äter. Att räkna ut vad dina naglar kan behöva säga, svara på dessa frågor.

Kate Beschen spenderat många år överväger en tatuering. Så när 37-åriga Philadelphia-baserade doula slutligen gick för hennes bläck förra året, trodde hon att hon hade täckt alla baser. “Jag hade min son och dotter dras som superhjältar på min överarm” Beschen säger. “Jag beslutade att detta var en bild jag skulle vara stolta över att ha för resten av mitt liv, men det fanns en vinkel Beschen inte förutse: dotterns reaktion.” Min 15-åriga gör kommentarer om vill ha en tatuering “, säger hon.” nu är jag inte så säker …

Detta kan betyda att du har lågt antal röda blodkroppar. Vita naglar kan också signalera leversjukdomar, diabetes, en överaktiv sköldkörtel, hjärtsvikt eller en brist på näringsämnen i kosten.

Om dina naglar är mestadels vit med ett smalt rosa band i spetsen, har du ett tillstånd som kallas Terrys naglar. Det kan vara resultatet av åldrande, men det kan också förebådar diabetes eller njure, lever, eller hjärtsjukdom.

2. Är de gula?

Naglar som är tjocka, långsamt växande, och gula pekar ofta lungsjukdomar som emfysem eller kronisk bronkit. Vätska i lungorna och händer också kan leda till gult spik syndrom. Så kan Raynauds fenomen, som orsakas av dålig cirkulation till fingrar, tår och näsa. Gula naglar kan även vara ett symptom på bihåleinflammation, sköldkörtelproblem, och reumatoid artrit. Endast din läkare kan berätta vad de betyder.

3. Är dina nagelbäddar rött?

Tala med din läkare. Hon kommer förmodligen vill undersöka ditt hjärta.

4. Ser du tunna röda eller bruna linjer?

De kallas splitter blödningar. De brukar komma från trauma till dina naglar eller en svampinfektion. De kan också vara av psoriasis, melanom, eller ens en infektion i slemhinnan i hjärtat.

5. Finns det linjer som går från sida till sida?

Dessa kallas Beau linjer. Ibland kommer de tillsammans med en allvarlig sjukdom eller skada. Eller de kan visa upp efter. De är också kopplade till Raynauds fenomen. Oftast, de är ett tecken på stress.

6. Är dina naglar skedformad?

Naglarna få tunna och doppa ner i mitten, ibland med upphöjda åsar. Det kan vara ett tecken på hjärtsjukdom, trauma, lupus, låg sköldkörtel, eller ett problem med järn – antingen för lite eller för mycket.

Maximera din hudvård att se yngre nu.

Ser bra ut i varje Phot; Hur ta hand om torr, Red Ski; Överraskande sätt att minska rynkor; Förvisa påsar under ögonen