varför kan jag inte poop? förstoppning orsaker och vad man ska göra om det

Kan inte gå? Du är inte ensam. Över 42 miljoner många människor i världen har tarmrörelser mindre än tre gånger i veckan. Eller om de gör akterspegel är utsignalen hård, liten, och smärtsamma att producera. Med ett ord, de är förstoppad.

Är det dags att fiber upp?

Flytta dina tarmar tar regelbundet kostfiber – massor av det. Vi pratar om tre till fem koppar av frukt och grönsaker varje dag. Gå lätt på kött och mejeriprodukter och ladda upp på råvaror. Hoppa snabba och färdigmat. De kan vara snabbt och enkelt, men de är nästan alltid låg i fiber.

Har min diet måttet?

Se till att du får alla de näringsämnen som du behöver. Du kan blockeras upp eftersom det inte finns tillräckligt med vitamin B12 i kosten. Förutom problem i badrummet, kan en brist på det också göra dig trött, svag och nervös. Om du är en vegan eller vegetarian, kan detta vara problemet – det finns bara i animaliska livsmedel (eller B12-berikade livsmedel). Äldre vuxna kan också ha problem med att få tillräckligt med B12. Även om ingen av dessa gäller dig, kan vissa mediciner göra det svårt för kroppen att bearbeta och absorbera B12. Du kan få mer med befäst spannmål eller ett komplement, men tala med läkare först.

Hur är mina vätskenivåer?

För att flytta pall genom dina tarmar, du måste dricka upp! Om du inte dricker tillräckligt med vatten, kan du få säkerhetskopieras.

Jag aktiv?

Det är så enkelt som detta: Flytta din kropp hjälper flytta mage. Alltför mycket tid sittande kan leda till problem på tronen.

Jag stressad?

När hjärnans stressrespons system blir vänt på, det orsakar förändringar i kroppen. Magtarmkanalen är särskilt känslig för stress och förstoppning kan vara ett svar.

Oavsett om det är affärer eller nöje, är resor stressande. När vanliga rutiner, särskilt matvanor, störs, kan ditt badrum vanor få off-schema också.

8 Digestive Hälsa Kosttillskott