Varför är ditt hår så torr?

Drömmer du om att ha den lyxiga, silkeslent hår av ett schampo modell i stället för torrt hår? Att förstå orsaken till torrt hår och vidta åtgärder kan vara allt du behöver för att få låsen du längtar efter.

Över tvätt eller med hjälp av en hård schampo skalar bort håret naturliga olja; Blow torka håret för ofta – särskilt när du använder alkoholbaserade stylingprodukter granar; Använda uppvärmda rakpermanentningsmedel eller locktång; Utsätta håret till massor av sol, vind, eller torr ai; Tillämpa kemiska behandlingar, inklusive färgämnen, perms och relaxers

vanliga orsaker

Ditt hår kan få torrt eftersom din hårbotten inte producerar tillräckligt med olja för att återfukta håret, eller håret kan fukt fly.

Hårbotten är inte gör tillräckligt med fukt. Hår har ingen naturlig smörjning. Det bygger på oljor som gjorts i hårroten att hålla håret återfuktas och ser glänsande.

Ibland, håret inte producerar tillräckligt med olja, vilket leder till torrt hår. (På samma sätt rötter i overdrive leda till fet och fett hår.) Som ni ålder, gör håret naturligt mindre olja. Eftersom rötterna är under huden, går torr hårbotten tillsammans med torrt hår. Torr hårbotten peeling och skjul, vilket leder till mjäll flingor på dina axlar.

Fukten du flyr. Varje sträng av friskt hår har ett skyddande skikt som kallas nagelbanden. Precis som bältros skydda ditt hem från regn och solskador, skyddar nagelbanden håret mot värme och solskador. I en frisk nagelband, skikten ligger tätt ihop och hålla fukt i När en nagelband s lager separera och skala bort från hår, är dess förmåga att hålla fukt äventyras -. Vissa olje rymningar.

Problemen

Flera saker kan skada ditt hår

enkla lösningar

När du har provat dessa tekniker, om ditt hår är fortfarande torrt och sprött, be din stylist om en professionell djup konditioneringsbehandling. Om din torrt hår sker med trötthet, intolerans mot kyla, svaghet, eller håravfall, se din läkare för att se till att du inte har ett hälsoproblem.

KÄLLOR

Scali-Sheahan, Maura. Milady s Standard Professional Barbering. Cengage Learning, 2010.

Palladino, Leo. Frisör – stiftelse: The Official Guide till nivå 2. Cengage Learning EMEA 2006.

Capellini, Steve. The Complete Spa bok för massage terapeuter. Cengage Learning, 2009.

Campsie, Jane. Marie Claire Hair & Makeup. Sterling Publishing Company, 2006.

Kidshealth “. Hud, hår och naglar”

Tvätta håret mindre ofta. Du kanske kan komma undan med att tvätta en gång eller två gånger i veckan i stället för varje dag (många människor kan). Som en bonus, när du schampo mindre ofta, du behöver inte blåsa torr och värme stil det så mycket; Använd ett milt schampo som gjorts speciellt för att hjälpa torrt hår eftersom det kommer att ha färre tork tvättmedel; Använd hårvårdsprodukter som inte har alkohol eftersom det är torkning; Följ schampo med en fuktgivande balsam. Det kommer att hålla nagelbanden liggande så att de håller i naturliga oljor; Massage jojobaolja eller kokosolja i hårbotten för att fylla på fukt.