vad som utlöser posttraumatiskt stressyndrom (PTSD)?

Vissa människor utvecklar posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) efter att ha bott genom en chockerande eller farlig upplevelse. När du är i fara, är kroppens naturliga reaktion att känna rädd.

Det är när kroppen vänder på sin “kamp eller flykt” svar. Mot bakgrund av något livshotande, revs upp din puls, skickar blodet till dina muskler att göra sig redo att köra, och ampere upp stresshormoner för att kämpa mot blödningar och infektioner i fall du blir skadad. Din hjärna berättar kroppen som en del av dess funktioner är mindre viktiga: Delar av hjärnan som lagrar minne, känslor och tankar få “avstängd” för en liten stund.

Om du kommer att se en terapeut, följande Q & am; Som kan ge dig en inblick i vad som väntar. Tänk på att många tonåringar är i terapi i dag, att försöka vinna större insikt i hur de tänker, agerar och reagerar.

Normala känslor stängs av från den traumatiska upplevelsen. Det lossnar från minnet och erfarenhet kan utlösa PTSD efter händelsen.

Alla typer av traumatiska händelser kan orsaka PTSD.

Under den första månaden efter en svår traumatisk händelse, är symptom som liknar PTSD kallas en “akut stressyndrom.” Om dessa symptom uppstår eller kvarstår efter den första månaden – eller utveckla och med år efter händelsen – termen PTSD används. Inte alla som lever genom eller ser en skrämmande eller farlig erfarenhet utvecklar PTSD.

Det finns fyra huvudsakliga “kluster” av symptom som definierar PTSD, inklusive

Att få diagnosen PTSD måste särskilda symtom från följande lista inträffa och pågå i minst en månad

s nya e-serien på att diagnostisera, behandla, och leva med hetsätningsstörning