vad som orsakar hjärtsjukdomar?

Forskning tyder på att kranskärlssjukdom (CHD) börjar med skada på slemhinnor och inre skikten av krans (hjärta) artärer. Flera faktorer bidrar till denna skada. De inkluderar

Plack kan börja bygga upp där artärerna är skadade. Uppbyggnad av plack i hjärtats kranskärl kan börja i barndomen.

Med tiden kan plack hårdna eller spricka (bryta). Härdad plack smalnar hjärtats kranskärl och minskar flödet av syrerikt blod till hjärtat. Detta kan orsaka bröstsmärta eller obehag kallas angina.

Om plack brister, blodkroppsfragment som kallas blodplättar (platt låter) hålla sig till platsen för skadan. De kan klumpar ihop sig för att bilda blodproppar.

Relaterade direktörens meddelande

Blodproppar kan ytterligare begränsa hjärtats kranskärl och förvärra angina. Om en blodpropp blir tillräckligt stor, kan det mesta eller helt blockera ett kranskärl och orsaka en hjärtattack.

Förutom de ovanstående faktorer, kan låga östrogennivåer före eller efter klimakteriet spela en roll i att orsaka kranskärls mikrovaskulära sjukdom (MVD). Coronary MVD är hjärtsjukdom som påverkar hjärtats små artärer.

Orsaken till brustet hjärta syndrom är ännu inte känt. Emellertid kan en plötslig frisättning av stresshormoner spelar en roll i att orsaka sjukdomen. De flesta fall av brustet hjärta syndrom förekommer hos kvinnor som har gått igenom klimakteriet.

Yaskary hade förlorat sin mor, far och faster till hjärtsjukdomar. Och hon visste att hennes liv skulle vara något undantag om hon vidtog åtgärder. Vid 49, kände hon en mild bröstsmärtor, och timmar senare, genomgick en quintuple bypass. Med bara en riskfaktor ökar din chans att utveckla hjärtsjukdom, och Yaskary vet hennes liv skonades eftersom hon förstod risken hon ärvt. Idag är hon stolt att sprida ordet om hjärtsjukdomar hos kvinnor. För henne, ärr på bröstet fungerar som en symbol för livet.

The Heart Truth är en nationell kampanj för kvinnor om hjärtsjukdomar och sponsras av theernment del av theernment.

Eileen var en två-pack om dagen rökare i 28 år. När hon drabbades av en hjärtattack, kirurgen öppnade hennes bröst och hittade en 98 procent blockering, och hennes artärer upplöstes. Eileen har inte rört en cigarett sedan den dagen. Hjärtsjukdomar kan förebyggas, och varje kvinna har befogenhet att sänka sina riskfaktorer. För Eileen, varje dag hon tillbringar – som en frivillig brandman och EMT, och med sin son och barnbarn – är en gåva.

The Heart Truth är en nationell kampanj för kvinnor om hjärtsjukdomar och sponsras av theernment del av theernment.

Mer än 100 medlemmar av gemenskapen samlades på kliniska Center i Bethesda, MD, för att öka medvetenheten om kvinnor och hjärtsjukdomar. Publiken bildade en gigantisk människohjärta för att hedra National Wear Red Dagen, som äger rum varje år på den första fredagen i februari. Talare vid händelsen ingår Dr Francis Collins, chef för; Dr. Gary H. Gibbons, chef för NHLBI, Dr. Griffin Rodgers, chef för National Institute of Diabetes and Digestive och Kidneysjukdomar, Dr. Janine Clayton, chef för byrån för forskning om kvinnors hälsa, och Dr John Gallin, chef för klinisk Center. För mer information om hjärtsjukdomar, gå till webbplatsen NHLBI. Om du delar den här videon på Twitter, använd #NationalWearRedDay.

Hjärtsjukdom var inte ens på Jennifer radar. Och när denna TV-nyheter reporter drabbats av en hjärtattack vid 36 års ålder, slutade det hennes “döda i sina spår.” Jennifer påminner oss hur hjärtsjukdom tar för många av våra mammor, systrar och vänner från oss varje dag. Ju mer vi dela våra berättelser, desto snabbare slår vi den sida hjärtsjukdom.

The Heart Truth är en nationell kampanj för kvinnor om hjärtsjukdomar och sponsras av theernment del av theernment.

Den 6 februari 2013 firade The Heart Truth sin 11: e årliga Red Dress samlingen på New York Fashion Week, med 17 skräddarsydda konstruktioner som bärs av 16 kändisar och hjärtsjukdomar överlevande Cindy Parsons. The Heart Truth är en nationell kampanj för kvinnor om hjärtsjukdomar och sponsras av NHLBI. American College of Cardiology anslöt NHLBI hjälpa till att sprida The Heart Truth budskap genom sitt stöd för Red Dress Collection 2013 Fashion Show.

Detta visar The Heart Truth ® kampanj. Kampanjen lyfter medvetenheten bland kvinnor om deras risk för hjärtsjukdomar och inspirerar dem att vidta åtgärder mot sjukdomen.

Genom lokala evenemang och lokala program, uppmuntrar kampanjen kvinnor att känna sina risker och göra hjärtat hälsosamma val. I centrum av The Heart Truth kampanjen är den röda klänningen ® -En nationell symbol för kvinnor och medvetenhet hjärtsjukdom.

För mer information, besök www.hearttruth eller hälsaämnen hjärtsjukdom hos kvinnor artikeln.

® The Heart Truth och röd klänning är registrerade varumärken som tillhör US Department of Health and Human Services.

Varje kvinna har en historia att berätta och befogenhet att vidta åtgärder för att skydda sin hjärthälsa. Dela din berättelse med andra kvinnor på Facebook.

The Heart Truth kampanjen erbjuder en mängd olika folkhälso resurser för att hjälpa till att utbilda kvinnor och vårdpersonal om kvinnors hjärtsjukdomar.