vad jag behöver veta om erektil dysfunktion

Vad jag behöver veta om erektil dysfunktion

Vad är erektil dysfunktion (ED)?

Vad är erektil dysfunktion (ED); Hur en erektion inträffar ?; Vad orsakar erektil dysfunktion ?; Vem får erektil dysfunktion ?; Vilka andra problem kan erektil dysfunktion orsak ?; Se din läkare om du har erektil dysfunktion, som erektil dysfunktion kunde betyda att du har ett mer allvarligt tillstånd; Hur min läkare att hitta orsaken till min erektil dysfunktion ?; Hur erektil dysfunktion behandlas ?; Hur kan jag förhindra erektil dysfunktion ?; Äta, kost och nutrition; Punkter att komma ihåg;

Erektil dysfunktion * är när du inte kan få eller behålla en erektion fast nog att ha sex. Du kan ha ED om du

ED kallas ibland impotens; Men läkarna använder denna term mindre ofta nu.

Erektion uppstår när blodflödet i penis ökar, vilket gör penis större och fastare. Hormoner, blodkärl, nerver och muskler alla arbeta tillsammans för att orsaka en erektion. När hjärnan känner en sexuell lust, startar en erektion genom att sända nervsignaler till penis. Touch kan orsaka detta behov. Andra triggers kan vara saker du ser eller hör eller sexuella bilder eller tankar.

Hur en erektion inträffar?

När hjärnan känner en sexuell lust, startar en erektion genom att sända nervsignaler till penis.

kan få en erektion ibland, men inte varje gång; kan få en erektion, men det varar inte tillräckligt länge för sex; inte kan få erektion alls

Nervsignaler orsakar musklerna i penis att slappna av och låta blodflödet i den svampiga vävnaden i penis. Blod samlas i denna vävnad som vatten fyller en svamp. Penis blir större och fastare, som en blåst upp ballongen. Venerna stängs sedan av för att hålla blodet från att strömma ut. En erektion kräver friska blodkärl.

högt blodtryck; diabetes, när ditt blodsocker, även kallat blodsocker är för högt; tilltäppta artärer; hjärta och blodkärl sjukdom; kronisk njursjukdom; multipel skleros, en sjukdom som angriper nerverna; behandlingar för prostatacancer, inklusive strålning, operation för att ta bort prostatan, och hormonbehandlingar; skador på penis, ryggmärg, prostata, urinblåsa eller bäcken; kirurgi för cancer i urinblåsan, Peyronies sjukdom, där ärrvävnad, en så kallad plack, former i penis

Efter orgasm eller när man inte längre upphetsad, venerna öppna upp och blodet strömmar tillbaka in i kroppen.

Erektil dysfunktion har ofta mer än en orsak. Många sjukdomar kan skada nerver, artärer och muskler. Vissa kan leda till ED, såsom

depression; rädsla för sexuell misslyckande; skuld; dåligt självförtroende; påfrestning; oroa

Ohälsosam livsstil, såsom rökning, dricker för mycket alkohol, använder illegala droger, övervikt, och inte utövar, kan leda till ED.

cirka 12 procent av män yngre än 60; 22 procent av män ålder 60-69; 30 procent av män ålder 70 år eller äldre

Psykiska problem såsom följande kan också orsaka eller förvärra ED

Även när ED har en fysisk orsak, kan psykiska problem gör ED värre. Till exempel kan ett fysiskt problem bromsa din sexuell upphetsning, vilket kan göra dig mer nervös och förvärra din ED.

Dessutom kan ED vara en bieffekt av många vanliga mediciner. Ett litet antal av ED fall resultatet av låg testosteron, ett manligt hormon.

Vad orsakar erektil dysfunktion?

Erektil dysfunktion drabbar män av alla raser och i alla delar av världen. Män är mer benägna att ha ED när de blir äldre. Till exempel, ED förekommer i

Med ED kan leda till att du känner dig deprimerad eller orolig. ED kan också orsaka låg självkänsla. När du har ED, kanske du inte har en tillfredsställande sexliv. Du kanske inte känner så nära med din sexuella partner, som kan anstränga er relation.

Om du har problem att få eller behålla en erektion, och problemen varar mer än ett par veckor bör du prata med din läkare. ED kan vara ett tecken på andra hälsoproblem, såsom diabetes eller hjärtsjukdomar.

När du träffar din läkare, kan du använda fraser som “Jag har haft problem i sovrummet” eller “Jag har haft erektionsproblem.” Kom ihåg att ett hälsosamt sexliv är en del av ett hälsosamt liv. Var inte blyg om att söka hjälp. Läkaren behandlar medicinska problem varje dag.

Om prata med din läkare inte att sätta dig till mods, be om en remiss till en annan läkare. Din läkare kan skicka dig till en urolog – en läkare som specialiserat sig på sexuella och urinvägsproblem.

För att hitta orsaken till din ED, kan din läkare

Läkaren kommer att ställa allmänna frågor om din hälsa, samt specifika frågor om dina erektionsproblem och din relation med din sexuella partner. Läkaren kan be dig frågor såsom

Svaren på dessa frågor kommer att hjälpa din läkare att förstå problemet.

Ta med en lista över alla mediciner du tar, eller de faktiska läkemedel, för att visa att din läkare.

Vem får erektil dysfunktion?

Din läkare kan ställa frågor om din mentala hälsa. Till exempel kan läkaren frågar om du känner dig nervös eller deprimerad. Han eller hon kan också be dig att svara på frågor på papper. Läkaren kan också be dina sexuella frågor partner att få mer information om problemet.

ta din medicinska och sexuella historia; ställa frågor om din mentala hälsa; ge dig en fysisk undersökning; testa ditt blod; ge dig en nattlig erektion test; utföra en injektion test; utföra en Doppler penis ultraljud

Har du någonsin haft operation ?; Vilka mediciner tar du ?; Hur säker är du på att du kan få och behålla en erektion ?; När du har erektion, hur ofta de är tillräckligt hårt för sex ?; Under sex, hur ofta kan du hålla din erektion ?; När du försöker att ha sex, hur ofta är du nöjd med sex ?; Hur skulle du bedöma din nivå av sexuell lust ?; Hur ofta kan du nå klimax och ejakulerar ?; Har du en erektion när du vaknar på morgonen ?; Använder du illegala droger, dricker alkohol eller rök?

livsstilsförändringar; ändra läkemedel som du tar för att behandla andra hälsoproblem; rådgivning

medicin genom munnen; andra former av medicin

implanterade enheter; operation för att reparera blodkärl

En fysisk undersökning kan hjälpa din läkare att hitta orsaken till din ED. Som en del av provet, kommer läkaren att undersöka dina testiklar och penis, ta ditt blodtryck, och leta efter problem med din blodflödet.

Vilka andra problem kan erektil dysfunktion orsak?

Ett blodprov innebär att rita ditt blod på en läkarmottagning eller en kommersiell anläggning och skicka provet till ett laboratorium för analys. Blodprover kan visa möjliga orsaker till ED, såsom diabetes, igentäppta blodkärl, eller kronisk njursjukdom. Låga nivåer av testosteron i blodet kan förklara varför du kan ha förlorat intresse för sex.

sluta röka; dricka mindre alkohol; ökad fysisk aktivitet; stoppa illegal droganvändning

sildenafil (Viagra); vardenafil (Levitra, Staxyn); tadalafil (Cialis); avanafil (Stendra)

kan få en erektion ibland, men inte varje gång; kan få en erektion, men det varar inte tillräckligt länge för sex; inte kan få erektion alls

ta din medicinska och sexuella historia; ställa frågor om din mentala hälsa; ge dig en fysisk undersökning; testa ditt blod; ge dig en nattlig erektion test; utföra en injektion test; utföra en Doppler penis ultraljud

Under en nattlig erektion test bär du ett plastband runt din penis för att testa om du har nattliga erektioner. Bandet går lätt sönder om din penis expanderar. Detta test visar om du hade åtminstone en erektion under natten. Ett annat test använder en elektronisk anordning som kan registrera antalet erektioner, hur länge de finns kvar, och hur fast de är. En man har normalt tre till fem erektioner under natten medan han sover. Om du har en erektion, innebär det troligen att din ED är mer sannolikt en psykisk hälsa fråga. Om du inte har dessa erektioner, har du förmodligen nervskada eller dåligt blodflöde till din penis. Du kan göra det här testet i ditt hem eller i en speciell sömnlaboratorium.

Under en injektionstest kommer läkaren injicera en medicin i din penis att orsaka en erektion. Om erektion är inte fast eller varar inte, kan det betyda att du har problem med blodcirkulationen. Detta test tar oftast rum i läkarmottagningen.

En röntgenbild tekniker utför oftast en Doppler penis ultraljud i en läkarmottagning eller en öppenvården centrum. Under en doppler penis ultraljud, röntgen tekniker eller läkare passerar lätt en enhet över din penis för att skapa bilder av blodkärl i penis. En injektion används för att skapa en erektion. Bilderna kan visa om du har en blodflödes problem. Bilderna visas på en datorskärm. En radiolog-en läkare som specialiserat sig på medicinsk imaging-tittar på bilderna för att hitta eventuella problem.

Din läkare kan erbjuda dig ett antal behandlingar för ED. För många män, är svaret så enkelt som att ta ett piller. Andra män måste försöka två eller tre alternativ innan de hittar en behandling som fungerar för dem. Ge inte upp om den första behandlingen inte fungerar. Att hitta rätt behandling kan ta tid. Du kanske vill prata med din sexpartner om vilken behandling som passar dig bäst som ett par.

En läkare kan behandla ED genom

Se din läkare om du har erektil dysfunktion, som erektil dysfunktion kunde betyda att du har ett mer allvarligt tillstånd

Det första steget är att behandla eventuella hälsoproblem som kan orsaka din ED. Obehandlad diabetes eller högt blodtryck kan vara en del av orsaken till din ED.

Hur min läkare hitta orsaken till min erektil dysfunktion?

Livsstilsförändringar. För vissa män, ändrar följande livsstil hjälp

Ändra läkemedel som du tar för att behandla andra hälsoproblem. Tala med din läkare om alla mediciner du tar, inklusive over-the-counter läkemedel. Läkaren kan finna att ett läkemedel du tar orsakar din ED. Din läkare kanske kan ge dig ett annat läkemedel som fungerar på ett annat sätt, eller din läkare kan tala om för dig att prova en lägre dos av läkemedlet.

Hur erektil dysfunktion behandlas?

Rådgivning. Rådgivning kan hjälpa par hantera de känslomässiga effekterna av ED. Vissa par tycker att rådgivning bidrar till medicinsk behandling genom att göra deras relation starkare.

Hur kan jag förhindra erektil dysfunktion?

Beroende på vilken medicin din läkare ger dig, kan du ta det genom munnen eller genom att sätta den direkt i din penis.

Medicin genom munnen. Din läkare kan ha möjlighet att förskriva ett piller för att behandla ED. Vanliga läkemedel är

Om din hälsa är i allmänhet bra, kan din läkare ordinera ett av dessa läkemedel. Du ska inte ta någon av dessa piller för att behandla ED om du tar några nitrater, en typ av hjärtmedicin. Alla ED piller fungerar genom att öka blodflödet till penis. De inte orsakar automatisk erektioner. Tala med din läkare om när du ska ta p-piller. Du kan behöva experimentera för att ta reda på hur snart piller träder i kraft.

Andra former av medicin. Ta ett piller fungerar inte för alla män. Du kan behöva använda läkemedel som går direkt in i din penis. Du kan använda en injektion i skaftet på din penis, eller så kan du använda medicin placeras i urinröret, på toppen av din penis. Urinröret är röret som transporterar urin och sperma utanför kroppen. Din läkare kommer att lära dig hur man använder läkemedel. De orsakar oftast en erektion inom några minuter. Dessa läkemedel kan vara framgångsrika, även om andra behandlingar misslyckas.

Ett annat sätt att skapa en erektion är att använda en enhet med en specialdesignad vakuumrör. Du sätter din penis i röret, som är ansluten till en pump. När luft pumpas ut ur röret, strömmar blodet i din penis och gör det större och fastare. Du flyttar sedan en speciellt utformad elastisk ring från slutet av röret till basen av din penis för att hålla blodet från att strömma tillbaka in i kroppen. Du kanske upptäcker att med hjälp av en vakuumanordning kräver lite övning.

vakuumanordning

Äta, kost och nutrition

Om de andra alternativen misslyckas, kan du behöva operation för att behandla ED.

Punkter att komma ihåg

uttals

Implantat. En urolog kan placera en anordning som fylls med vätska eller en anordning med böjbara stavar inuti penis för att skapa en erektion.

En typ av implantat använder två cylindrar som fyller med vätska som en ballong. Slang förbinder cylindrarna till en liten kula som håller fluiden. Du fyller cylindrarna genom att klämma en liten pump som urolog platser under huden på pungen, framför dina testiklar. Pumpen bringar fluid att strömma in i de två cylindrarna i din penis, vilket gör det svårt. Fluiden kan göra penisen något längre och bredare. Ett implantat som använder vätskor i stället för böjbara stavar lämnar penis i ett mera naturligt tillstånd när de inte används.

implanterade anordningen

Implantat som böjer oftast har två stavar som urolog ställer sida vid sida i din penis under operation. Du använda händerna för att justera positionen av stavarna för att göra din penis rakt. Din penis blir inte större. Efter sex, du böjer stängerna ner.

Implantat inte påverka hur kön känns eller förmågan att få orgasm.

När du har en implanterad enhet måste du använda enheten för att få en erektion varje gång. Tala med din läkare om fördelar och nackdelar med att ha en implanterad anordning.

Kirurgi för att reparera blodkärl. Läkare behandla vissa fall av ED med kirurgi för att reparera de blodkärl som transporterar blod till penis. Denna typ av kirurgi är det mer sannolikt att arbeta i män som är yngre än 30.

Du kan förhindra många av orsakerna till ED genom att göra hälsosamma livsstilsval. Efter en hälsosam kost kan hjälpa till att förebygga ED. Sluta röka och få fysisk aktivitet är också viktiga sätt att förhindra ED.

Fysisk aktivitet ökar blodflödet i hela kroppen, inklusive din penis. Tala med din läkare innan du börjar nya aktiviteter. Om du inte har varit aktiv, börja långsamt, med enklare aktiviteter som promenader i normal takt eller trädgårdsarbete. Sedan kan du arbeta upp till hårdare aktiviteter såsom rask promenad eller simning. Försök att sträva efter att minst 30 minuters aktivitet de flesta dagar i veckan.

För att förhindra ED, bör du äta en hälsosam diet av hela korn livsmedel, frukt och grönsaker, magra mejeriprodukter och magert kött. En kost som får dig att vara överviktig och har hjärta och kärlsjukdom kan också leda till ED. Du bör undvika mat med högt fett och natrium, huvuddelen av salt. Du bör också undvika rökning, dricka för mycket alkohol eller använder illegala droger.

National Institute of Diabetes and Digestive och Kidneysjukdomar geringen) och andra komponenter i theernment geringen) bedriva och stödja forskning om många sjukdomar och tillstånd.

Vad är och de är rätt för dig ?; är en del av den kliniska forskningen och i centrum för alla medicinska framsteg. titta på nya sätt att förebygga, upptäcka eller behandla sjukdomar. Forskare använder också titta på andra aspekter av vård, såsom att förbättra livskvaliteten för personer med kroniska sjukdomar. Ta reda på om är rätt för dig.

Vad är öppna ?; som är öppna och rekryterar kan ses på www.ClinicalTrials.

Denna information kan innehålla innehåll om mediciner och, när det tas som ordinerats, de villkor de behandlar. När beredd, ingår den mest aktuella informationen som finns tillgänglig detta innehåll. För uppdateringar eller frågor om några mediciner, kontakta US Food and Drug Administration avgiftsfritt på 1-888-INFOernment (1-888-463-6332) eller besök wwwernment. Kontakta din vårdgivare för mer information.

Den U.S.ernment varken stödjer eller gynna någon specifik kommersiell produkt eller företag. Handel är egna eller företagsnamn som förekommer i detta dokument används bara för att de anses nödvändiga i samband med de uppgifter som lämnats. Om en produkt inte nämns, inte utelämnandet inte innebära eller antyda att produkten är otillfredsställande.

Theernment vill tacka; Kay Longhi, Harbor Medical Center, Seattle, Kevin McVary, M.D., Northwestern University, Hunter Wessells, M.D., University of Washington

Augusti 2014