Vad är fysisk aktivitet?

Fysisk aktivitet är någon kroppsrörelse som arbetar dina muskler och kräver mer energi än vila. Promenader, löpning, dans, simning, yoga och trädgårdsarbete är några exempel på fysisk aktivitet.

Enligt Department of Health and Human Services 2008 riktlinjer för fysisk aktivitet för amerikaner fysisk aktivitet i allmänhet hänvisar till rörelse som förbättrar hälsan.

Motion är en typ av fysisk aktivitet som är planerad och strukturerad. Lyft vikter, tar en aerobics klass, och spela på ett idrottslag är exempel på motion.

Syn

Fysisk aktivitet är bra för många delar av kroppen. Denna artikel fokuserar på nyttan av fysisk aktivitet för ditt hjärta och lungor. Artikeln ger också tips för att komma igång och vara aktiv, och det diskuterar fysisk aktivitet som en del av ett hjärta hälsosam livsstil.

Att vara fysiskt aktiv är ett av de bästa sätten att hålla ditt hjärta och lungor friska. Efter en hälsosam kost och inte röka är andra viktiga sätt att hålla ditt hjärta och lungor friska.

Många amerikaner är inte tillräckligt aktiva. Den goda nyheten är dock att även små mängder av fysisk aktivitet är bra för din hälsa. Ju mer aktiv du är, desto mer kommer att gynnas.