uva ursi

Vanliga namn: Uva ursi också kallas mjölon, kinnikinnik, hogberry, Rockberry, beargrape och manzanita.

Effekt-säkerhetsklassning

Oo … Ethno eller annat bevis på effektivitet.

säkerhetsklassning

Uva ursi är en lågväxande vintergrön buske med krypande stammar som bildar en mörkgrön matta av löv. Anläggningen har små, mörka, köttiga, läderartade blad och kluster av små, vita eller rosa klockformade blommor. Det ger en tråkig apelsin bär. Anläggningen växer rikligt i hela norra halvklotet från Asien till USA.

“Uva ursi” betyder “björnens druva” på latin, förmodligen eftersom björnar är förtjust i frukt. Uva ursi dokumenterades först i en 13-talet Welsh naturläkemedel. Teer och extrakt av bladen har använts som urinvägsantiseptiska medel och diuretika i århundraden. Anläggningen har använts som ett laxermedel, och bladen har rökt. Bearberry teer och extrakt har använts som bärare för farmaceutiska preparat. I homeopati, är en tinktur av bladen som tros vara effektiva vid behandling av cystit, uretrit, och urinvägsinflammationer. Bären används inte medicinskt, de är saftiga men har en fadd smak som förbättrar matlagning.

Uva ursi har använts för att behandla urinvägsinfektioner. Uva ursi är en av de bästa naturliga urinantiseptiska medel och har i stor utsträckning använts i örtmedicin. Det tyska provision e monografi listar dess användning som “för inflammatoriska sjukdomar i de nedre urinvägarna.” Uva ursi har också mild diuretisk aktivitet. Det används också för att behandla inducerad kontaktdermatit, allergisk reaktion-hypersensitivitet, och artrit i kombination med prednisolon och dexametason. Men avslöjar forskning begränsade kliniska data om användning av uva ursi att behandla alla förhållanden.

Även om det inte finns någon nyligen publicerade kliniska bevis som stödjer specifik dos, har uva ursi använts för urinvägsinfektioner vid doser på upp till 10 g blad dagligen, motsvarande Arbutin 400 till 840 mg.

Intag av uva ursi i stora doser har resulterat i ringningar i öronen, illamående, kräkning, cyanos, konvulsioner, kollaps och död.

Undvika att använda. Den publicerade rapporten från rådgivande expertkommitté i örter och botaniska preparat hälsoskydds Branch Canadian (januari 1986) rekommenderas att livsmedelsberedningar som innehåller uva ursi ge märkning kontraindicera deras användning under graviditet och amning eftersom stora doser av uva ursi är oxytocin (stimulerar livmoder).

Ingen väldokumenterad.

Intag av uva ursi i stora doser har resulterat i ringningar i öronen, illamående, kräkning, cyanos, konvulsioner, kollaps och död. Produkten kan också ge en grön färg till urinen och orsaka gastrisk obehag.

Intag av en g hydrokinon resulterade i ringningar i öronen, illamående, kräkning, cyanos, konvulsioner, och kollaps. Döden följde intag av hydrokinon 5 g. Dessa symtom är sällsynta. De flesta kommersiella produkter har mindre än 1 g rå uva ursi per dos.

referenser