urinretention

Urinretention

Vad är urinretention?

Vad är urinretention ?; Vad är urinvägarna och hur fungerar det ?; Vad orsakar urinretention ?; Hur vanligt är urinretention ?; Vilka är symtomen på urinretention ?; När ska man söka vård; Hur urinretention diagnostiseras ?; Hur urinretention behandlas ?; Vilka är de komplikationer av urinretention och dess behandlingar ?; Hur kan urinretention förhindras ?; Äta, kost och nutrition; Punkter att komma ihåg;

Urinretention är oförmågan att tömma blåsan helt. Urinretention kan vara akut eller kronisk. Akut urinretention händer plötsligt och varar bara en kort tid. Personer med akut urinretention kan inte urinera alls, trots att de har en full blåsa. Akut urinretention, en potentiellt livshotande medicinskt tillstånd, kräver omedelbar akutbehandling. Akut urinretention kan orsaka stora obehag eller smärta.

Kronisk urinretention kan vara en långvarig sjukdom. Personer med kronisk urinretention kan urinera. Men de inte är helt tom all urin från blåsan. Ofta människor är inte ens medvetna om att de har detta villkor tills de utvecklar ett annat problem, såsom urininkontinens-förlust av blåskontroll, vilket resulterar i oavsiktlig förlust av urin eller en urinvägsinfektion (UTI), en sjukdom som orsakas av skadliga bakterier växer i urinvägarna.

Urinvägarna är kroppens dräneringssystemet för att avlägsna urin, som består av avfall och extra vätska. För normal urinering inträffa, alla kroppsdelar i urinvägarna behöver arbeta tillsammans i rätt ordning.

Vad är urinvägarna och hur fungerar det?

Njurar. Njurarna är två bönformade organ, var ungefär lika stor som en knytnäve. De är belägna strax under bröstkorgen, en på var sida av ryggraden. Varje dag, njurarna filtrerar ca 120 till 150 liter blod för att producera cirka 1 till 2 liter urin. Njurarna arbetar dygnet runt, en person som inte kontrollera vad de gör.

obstruktion av urinröret; nervproblem; mediciner; försvagade urinblåsan muskler

Urinledare. Urinledare är de tunna rör av muskel-en på varje sida av urinblåsan-som bär urin från var och en av njurarna till urinblåsan.

vaginal förlossning; hjärnan eller ryggmärgen infektioner eller skador; diabetes; stroke; multipel skleros; bäckenskada eller trauma; tungmetallförgiftning

Blåsa. Blåsan ligger i bäckenet mellan bäckenet, är en ihålig, muskulös, ballongformade organ som expanderar när den fylls med urin. Även om en person inte kontrollerar njurfunktionen, en person gör styra när blåsan töms. Blåstömning är känt som urinering. Blåsan lagrar urinen tills personen finner en lämplig tidpunkt och plats att urinera. En normal blås fungerar som en reservoar och kan hålla 1,5 till 2 koppar av urin. Hur ofta en person behöver att urinera beror på hur snabbt njurarna producerar urinen som fyller blåsan. Musklerna i blåsväggen förblir avslappnad medan blåsan fylls med urin. När blåsan fylls till kapaciteten, signaler som sänds till hjärnan berätta för en person att hitta en toalett snart. Vid urinering, tömmer blåsan genom urinröret, som ligger vid botten av blåsan.

Tre uppsättningar av muskler arbetar tillsammans som en fördämning, att hålla urin i urinblåsan.

Den första uppsättningen är musklerna i urinröret självt. Området där urinröret går med i blåsan är blåshalsen. Blåshalsen, som består av den andra uppsättningen av muskler som kallas den inre sfinktern, hjälper urin vistelse i blåsan. Den tredje uppsättningen av musklerna är bäckenbottenmuskulaturen, även benämnda den yttre sfinktern, som omger och stödjer urinröret.

cetirizin (Zyrtec); klorfeniramin (Chlor-Trimeton); difenhydramin (Benadryl); fexofenadin (Allegra)

Att urinera, signalerar hjärnan muskelblåsväggen för att dra åt, klämma urin ut ur blåsan. Samtidigt signalerar hjärnan de sphincters att slappna av. Som sphincters slappna av, lämnar urin i urinblåsan genom urinröret.

hyoscyamin (Levbid); oxybutynin (Ditropan); propantelin (Pro-Banthine); tolterodin (Detrol)

Manliga och kvinnliga urinvägarna

Urinretention kan leda till

Obstruktion av urinröret orsakar urinretention genom att blockera den normala urinflöde ut ur kroppen. Förhållanden såsom benign prostatahyperplasi-även kallat BPH-urinrörsförträngning, urinvägsstenar, cystocele, rectocele, förstoppning och vissa tumörer och cancer kan orsaka ett hinder.

Vad orsakar behålla urin?

Benign prostatahyperplasi. För män i 50-årsåldern och 60-talen, är urinretention ofta orsakas av prostataförstoring på grund av benign prostatahyperplasi. Godartad prostataförstoring är ett medicinskt tillstånd där prostatakörteln förstoras och inte cancer. Prostatan är en valnötsformad körtel som är en del av det manliga reproduktiva systemet. Körteln omger urinröret vid halsen av urinblåsan. Blåshalsen är det område där urinröret ansluter sig till urinblåsan. Prostatan går genom två huvudsakliga perioder av tillväxt. Den första inträffar tidigt i puberteten, när prostatan fördubblas i storlek. Den andra fasen av tillväxt börjar runt 25 år och fortsätter under större delen av en människas liv. Benign prostatahyperplasi sker ofta med andra tillväxtfas.

När prostatan förstoras, de körtel pressar mot och klämmer urinröret. Urinblåsans vägg blir tjockare. Så småningom kan blåsan försvagas och förlorar förmågan att tömma helt, lämnar en del urin i blåsan.

Mer information finns i theernment hälsa ämne, prostataförstoring: benign prostatahyperplasi.

Urinrörsförträngning. En urinrörsförträngning är en förträngning eller nedläggning av urinröret. Orsaker till urinrörsförträngning inkluderar inflammation och ärrvävnad från kirurgi, sjukdom, återkommande urinvägsinfektioner, eller skada. Hos män kan en urinrörsförträngning resultera från prostatit, ärrbildning efter en skada på penis eller perineum, eller kirurgi för godartad prostataförstoring och prostatacancer. Prostatit är en ofta smärtsamt tillstånd som innebär inflammation i prostatan och ibland områden runt prostatan. Mellangården är området mellan anus och könsorganen. Eftersom män har en längre urinrör än kvinnor, är urinrörsförträngning vanligare hos män än kvinnor. 1

Mer information finns i theernment hälsa ämne, prostatit: inflammation i prostatan.

Kirurgi för att korrigera bukorganet prolaps, såsom cystocele och rectocele och urininkontinens kan också orsaka urinrörsförträngning. Urinrörsförträngning blir ofta bättre några veckor efter operationen.

Uretrastriktur och akut eller kronisk urinretention kan uppstå när musklerna runt urinröret inte slappna av. Detta tillstånd inträffar oftast hos kvinnor.

Urinvägs stenar. Urinvägsstenar utvecklas från kristaller som bildas i urin och bygga upp på de inre ytorna av njurar, urinledare eller urinblåsa. Stenarna bildas eller lämnats in i urinblåsan kan blockera öppningen till urinröret.

Cystocele. En cystocele är en utbuktning av urinblåsan in i slidan. En cystocele uppstår när musklerna och stödjande vävnad mellan en kvinnas urinblåsa och slidan försvagas och sträcka, så att blåsan sag från sitt normala läge och bukta in i slidan. Den onormala positionen av blåsan kan bringa den att pressa mot och nyp ihop urinröret.

Mer information finns i theernment hälsa ämne, cystocele.

Rectocele. En rectocele är en utbuktning av ändtarmen in i slidan. En rectocele uppstår när musklerna och stödjande vävnad mellan en kvinnas ändtarm och slida försvagas och stretch, låta ändtarmen sag från sitt normala läge och bukta in i slidan. Den onormala ställning av ändtarmen kan få den att pressa mot och nyp ihop urinröret.

Förstoppning. Förstoppning är ett tillstånd där en person har färre än tre tarmrörelser per vecka eller har tarmrörelser med avföring som är hård, torr och liten, vilket gör dem smärtsamt eller svårt att passera. En person med förstoppning kan känna uppblåst eller har ont i abdomen- området mellan bröst och höfter. Vissa personer med förstoppning ofta måste anstränga sig för att ha en avföring. Hård avföring i ändtarmen kan trycka mot blåsan och urinröret, vilket gör att urinröret kan klämmas, speciellt om en rectocele är närvarande.

Hur vanligt är urinretention?

Mer information finns i theernment hälsa ämne, förstoppning.

amitriptylin (Elavil); doxepin (Adapin); imipramin (Tofranil); nortriptylin (Pamelor)

efedrin; fenylefrin; pseudoefedrin

Hos män 40 till 83 år gamla, är den totala förekomsten av urinretention 4,5 till 6,8 per 1000 män. 2; För män i 70-årsåldern, ökar den totala förekomsten till 100 per 1000 män. 2; För män i 80-årsåldern, är förekomsten av akut urinretention 300 per 1000 män. 2

oförmåga att urinera; smärtsam, akut behov av att urinera; smärta eller obehag i nedre delen av buken, uppblåsthet av den nedre delen av buken

miktionsfrekvens-urinering åtta eller flera gånger per dag; problem börjar en urinstråle; en svag eller en avbruten urinström; ett akut behov av att urinera med liten framgång när man försöker att urinera; känner behov av att urinera efter avslutad urinering; mild och konstant obehag i nedre delen av magen och urinvägarna

Tumörer och cancer. Tumörer och cancervävnader i urinblåsan eller urinröret kan successivt utöka och hindra urinflödet genom att trycka mot och klämma urinröret eller genom att blockera tömning av blåsan. Tumörer kan vara cancerogena eller noncancerous.

Vilka är symtomen på urinretention?

Urinretention kan leda till problem med de nerver som styr urinblåsan och sphincters. Många händelser eller förhållanden kan störa nervsignaler mellan hjärnan och urinblåsan och sphincters. Om nerverna är skadade, kan hjärnan inte får signalen att blåsan är full. Även när en person har en full blåsa, kan urinblåsan muskler som klämmer ut urinen inte får signal att skjuta, eller sphincters kanske inte får signalen att slappna av. Människor i alla åldrar kan ha nervproblem som stör blåsfunktion. Några av de vanligaste orsakerna till nervproblem inkluderar

fullständig oförmåga att urinera; stora obehag eller smärta i nedre delen av magen och urinvägarna

en fysisk undersökning; postvoid rest mätning

cystoskopi; datortomografi (CT); urodynamiska undersökningar, elektromyografi

urinvägsstenar; UVI; tumörer; traumatiska skador; onormala, vätskeinnehållande säckar kallas cystor

Dessutom är vissa barn föds med fel som påverkar samordningen av nervsignaler mellan urinblåsan, ryggmärg och hjärna. Ryggmärgsbråck och andra medfödda defekter som påverkar ryggmärgen kan leda till urinretention hos nyfödda.

Uroflowmetry. Uroflowmetry mäter urin hastighet och volym. Specialutrustning mäter automatiskt mängden urin och flödeshastigheten-hur snabbt urin kommer ut. Uroflowmetry utrustningen ingår en anordning för att fånga och mäta urin och en dator för att registrera data. Utrustningen skapar en graf som visar förändringar i flödet från sekund till sekund så vårdgivaren kan se den högsta flödeshastigheten och hur många sekunder det tar att komma dit. En svag blåsmuskeln eller blockerade urinflödet kommer att ge ett abnormt testresultat .; Tryckflödes studie. En studie tryckflödes mäter blåstrycket som krävs för att urinera och flödeshastigheten ett givet tryck genererar. En vårdgivare ställer en kateter med en manometer i urinblåsan. Manometern åtgärder blåstrycket och flödeshastigheten när blåsan töms. En studie tryckflöde hjälper diagnostisera Infravesikalt Avflödeshinder .; Video urodynamik. Detta test använder röntgenstrålar eller ultraljud för att skapa realtidsbilder av blåsan och urinröret under fyllningen eller tömningen av blåsan. För röntgenstrålar, passerar en vårdgivare en kateter genom urinröret in i urinblåsan. Han eller hon fyller blåsan med kontrastmedlet, som syns på videobilder. Video urodynamiska bilder kan visa storleken och formen av urinvägarna, flödet av urin, och orsakerna till urinretention, såsom blåshalsobstruktion.

Mer information finns i theernment hälsofrågor, nervsjukdom och blåskontroll och urin blockering i nyfödda.

Många patienter har urinretention direkt efter operationen. Under kirurgi är anestesi används ofta för att blockera smärtsignaler i nerverna, och fluid ges intravenöst för att kompensera för eventuell blodförlust. Kombinationen av anestesi och intravenös (iv) fluidum kan resultera i en full blåsa med nedsatt nervfunktion, vilket orsakar urinretention. Normal blåsnerv returnerar vanligen en gång anestesi avtar. Patienten kommer då att kunna tömma blåsan helt.

Olika klasser av läkemedel kan orsaka urinretention genom att störa nervsignaler till urinblåsan och prostata. Dessa läkemedel inkluderar

Andra läkemedel förknippade med urinretention innefattar

Over-the-counter förkylning och allergier som innehåller avsvällande medel, såsom pseudoefedrin, och antihistaminer, såsom difenhydramin, kan öka symtom på urinretention hos män med prostataförstoring.

När ska man söka vård

blåsan dränering; uretral dilation; uretrala stentar; prostata mediciner; kirurgi

Åldrande är en vanlig orsak till försvagade urinblåsan muskler. Försvagade urinblåsan muskler kanske inte dra ihop tillräckligt eller tillräckligt länge för att tömma blåsan helt, vilket resulterar i urinretention starkt.

Hur urinretention diagnosen?

dutasterid (Avodart); finasterid (Proscar)

Urinretention hos män blir vanligare med stigande ålder.

Hur urinretention behandlas?

Urinretention hos kvinnor är mindre vanligt, men inte ovanligt. 3 Förekomsten av urinretention hos kvinnor har inte studerats eftersom forskare har främst tänkt för urinretention som en mans problem i samband med prostatan. 4

Vilka är de komplikationer av urinretention och dess behandlingar?

Symptomen på akut urinretention kan inkludera följande och kräver omedelbar läkarvård

Symtomen vid kronisk urinretention kan innefatta

Vissa personer med kronisk urinretention kanske inte har symptom som leder dem att söka vård. Människor som är omedvetna om att de har kronisk urinretention kan ha en högre risk att utveckla komplikationer.

En person som har något av följande symtom bör se en vårdgivare direkt

Hur kan urinretention förebyggas?

Äta, kost och nutrition

Punkter att komma ihåg

En vårdgivare diagnostiserar akut eller kronisk urinretention med

En vårdgivare kan använda följande medicinska tester för att fastställa orsaken till urinretention

En vårdgivare kan misstänka urinretention på grund av patientens symptom och därför utföra en fysisk undersökning av nedre delen av magen. Vårdgivaren kan ha möjlighet att känna en utspänd blåsa genom att knacka lätt på den nedre magen.

Detta test mäter mängden av urin kvar i blåsan efter urinering. Den kvarvarande urin kallas postvoid residualen. En speciellt utbildad tekniker utför en ultraljudsundersökning, som använder ofarliga ljudvågor för att skapa en bild av blåsan, för att mäta postvoid resterande. Teknikern utför blås ultraljud i en vårdgivare kontor, en röntgen center, eller ett sjukhus, och en radiolog, en läkare som specialiserat sig på medicinsk imaging-tolkar bilderna. Patienten behöver inte anestesi.

En vårdgivare kan använda en kateter en tunn, flexibel slang till mäta postvoid resterande. Vårdgivaren infogar katetern genom urinröret in i urinblåsan, en procedur som kallas kateterisering, att dränera och mäta mängden kvarvarande urin. En postvoid resterande 100 ml eller mer indikerar blåsan inte töms helt. En vårdgivare utför detta test under ett kontor besök. Patienten får ofta lokalbedövning.

Cystoskopi. Cystoskopi är en procedur som kräver en rörliknande instrument som kallas en cystoskop, att titta in i urinröret och urinblåsan. En vårdgivare utför cystoskopi under ett kontor besök eller i öppenvården centrum eller ett sjukhus. Patienten får lokalbedövning. Men i vissa fall, kan patienten erhålla sedering och regional eller allmän anestesi. En vårdgivare kan använda cystoskopi för att diagnostisera urinrörsförträngning eller leta efter en blåsa sten blockerar öppningen av urinröret.

Mer information finns i theernment hälsa ämne, Cystoskopi och Ureteroscopy.

Datortomografi. Datortomografi använder en kombination av röntgenstrålning och datorteknik för att skapa bilder. För en datortomografi, kan en vårdgivare ge patienten en lösning att dricka och en injektion av ett speciellt färgämne, som kallas kontrastmedium. Datortomografi kräver patienten att ligga på ett bord som glider in i en tunnelformad anordning där en tekniker tar de röntgenstrålning. En x-ray tekniker utför proceduren i öppenvården centrum eller sjukhus, och en radiolog tolkar bilderna. Patienten behöver inte anestesi. En vårdgivare kan ge spädbarn och barn en lugnande för att hjälpa dem somna för testet. Datortomografi kan visa

Urodynamiska tester. Urodynamiska test inkluderar en mängd olika procedurer som ser på hur väl blåsan och urinröret lagra och släppa urin. En vårdgivare kan använda en eller flera urodynamiska tester för att diagnostisera urinretention. Vårdgivaren kommer att utföra dessa tester under ett kontor besök. För tester som använder en kateter, får patienten ofta lokalbedövning.

Mer information finns i theernment hälsa ämne, Urodynamiska testning.

Elektromyografi. Elektromyografi använder speciella sensorer för att mäta den elektriska aktiviteten hos de muskler och nerver i och runt urinblåsan och sphincters. En specialutbildad tekniker placerar sensorer på huden nära urinröret och ändtarmen eller på en uretral eller rektal kateter. Den sensorer spela in, på en maskin, muskel- och nervaktivitet. Mönstren av nervimpulser visar om meddelanden som skickas till urinblåsan och ringmuskler samordna korrekt. En tekniker utför elektromyografi i en vårdgivare kontor, en poli center, eller ett sjukhus. Patienten behöver inte narkos om teknikern använder sensorer placeras på huden. Patienten får lokalbedövning om teknikern använder sensorer placerade på en uretra eller rektal kateter.

En vårdgivare behandlar urinretention med

Typ och längd av behandling beror på typen och orsaken till urinretention.

Blåsan dränering innebär kateterisering för att dränera urin. Behandling av akut urinretention börjar med kateterisering för att lindra den omedelbara nöd en full blåsa och förhindra blåsskador. En vårdgivare utför kateterisering under ett kontor besök eller i öppenvården centrum eller ett sjukhus. Patienten får ofta lokalbedövning. Vårdgivaren kan passera en kateter genom urinröret in i urinblåsan. I fall av en blockerad urinrör, kan han eller hon passerar en kateter direkt genom de nedre delen av buken, strax ovanför blygdbenet, direkt in i blåsan. I dessa fall kommer vårdgivaren använda anestesi.

För kronisk urinretention kan patienten kräva intermittent tillfällig eller inte kontinuerlig eller långvarig kateterisering om andra behandlingar inte fungerar. Patienter som behöver fortsätta intermittent kateterisering får instruktioner om hur du selfcatheterize att dränera urin vid behov.

Urethral utvidgning behandlar urinrörsförträngning genom att sätta allt bredare rör i urinröret för att vidga förträngningen. En alternativ dilation metod involverar uppblåsning av en liten ballong vid slutet av en kateter inne i urinröret. En vårdgivare utför en urinrörs utvidgning under ett kontor besök eller i öppenvården centrum eller ett sjukhus. Patienten får lokalbedövning. I vissa fall kommer patienten erhålla sedering och regional anestesi.

Annan behandling till urinrörsförträngning omfattar att infoga ett konstgjort rör, som kallas en stent, in i urinröret till området för förträngningen. Väl på plats expanderas stenten som en fjäder och skjuter tillbaka den omgivande vävnaden, breddning urinröret. Stentar kan vara tillfällig eller permanent. En vårdgivare utför stentplacering under ett kontor besök eller i öppenvården centrum eller ett sjukhus. Patienten får lokalbedövning. I vissa fall kommer patienten erhålla sedering och regional anestesi.

Mediciner som hindrar tillväxten eller krympa prostata eller lindra urinretention symptom i samband med benign prostatahyperplasi inkluderar

Följande läkemedel slappna av musklerna i urinblåsan utlopp och prostata för att lindra blockeringen

Prostataoperation. Att behandla urinretention orsakad av benign prostatahyperplasi, en urolog, en läkare som specialiserat sig på urinvägarna, kan kirurgiskt förstöra eller avlägsna förstorad prostatavävnad med hjälp av transuretral metod. För transuretral kirurgi, infogar urolog en kateter eller kirurgiska instrument genom urinröret för att nå prostatan. Borttagning av den förstorade vävnaden lindrar vanligtvis blockering och urinretention orsakad av benign prostatahyperplasi. En urolog utför vissa förfaranden för en polikliniskt. Vissa män kan kräva en sjukhusvistelse. I vissa fall kommer den urologist avlägsna hela prostata med användning av öppen kirurgi. Män kommer att få allmän narkos och har en längre sjukhusvistelse än för andra kirurgiska ingrepp. Män kommer också att ha en längre rehabiliteringsperiod för öppen kirurgi.

Mer information finns i theernment hälsa ämne, prostataförstoring: benign prostatahyperplasi.

Intern urethrotomy. En urolog kan reparera en urinrörsförträngning genom att utföra en intern urethrotomy. För detta förfarande, infogar urologist en speciell kateter i urinröret tills den når förträngningen. Den urolog använder sedan en kniv eller laser för att göra ett snitt som öppnar förträngningen. Urolog utför en intern urethrotomy i öppenvården centrum eller ett sjukhus. Patienten kommer att få narkos.

Cystocele eller rectocele reparation. Kvinnor kan behöva operation för att lyfta en fallen urinblåsa eller ändtarm till sitt normala läge. Det vanligaste förfarandet för cystocele och rectocele reparation innebär en urolog, som också specialiserat sig på den kvinnliga reproduktiva systemet, vilket gör ett snitt i väggen av slidan. Genom snittet, ser urolog en defekt eller ett hål i vävnad som normalt separerar slidan från de andra bäckenorganen. Den urolog placerar stygn i vävnaden att stänga defekten och sedan stänger snittet i vaginalväggen med fler maskor, ta bort alla extra vävnad. Dessa stygn åt lager av vävnad som separerar organ, skapa mer stöd för bäckenorganen. En urolog eller gynekolog – en läkare som specialiserat sig på den kvinnliga reproduktiva systemet – utför operationen för att reparera en cystocele eller rectocele på ett sjukhus. Kvinnor får anestesi.

Tumör och cancerkirurgi. Avlägsnande av tumörer och cancervävnader i blåsan eller urinröret kan minska urinrörsobstruktion och urinretention.

Komplikationer av urinretention och dess behandlingar kan omfatta

UVI. Urin är vanligtvis steril, och det normala flödet av urin förhindrar vanligen bakterier från att infektera urinvägarna. Med urinretention ger onormal urinflödet bakterier vid öppnandet av urinröret en chans att infektera urinvägarna.

Blåsskada. Om blåsan sträcks för långt eller för långa perioder, kan musklerna skadas permanent och förlorar sin förmåga att dra ihop sig.

Njurskada. I vissa människor, orsakar urinretention urinflödet bakåt i njurarna. Detta bakåt flöde, som kallas reflux, kan skada eller ärr njurarna.

Urininkontinens efter prostata, tumör eller cancerkirurgi. Transuretral kirurgi för att behandla benign prostatahyperplasi kan leda till urininkontinens hos vissa män. Detta problem är ofta tillfälligt. De flesta män återfå sin blåskontroll inom några veckor eller månader efter operationen. Operation för att avlägsna tumörer eller cancervävnaden i blåsan, prostatan, eller urinröret kan också resultera i urininkontinens.

Människor kan förhindra urinretention innan det sker genom att behandla några av de möjliga orsaker. Till exempel bör män med benign prostatahyperplasi ta prostata mediciner som ordinerats av deras vårdgivare. Män med benign prostatahyperplasi bör undvika läkemedel förknippade med urinretention, såsom over-the-counter förkylning och allergier som innehåller avsvällande medel. Kvinnor med mild cystocele eller rectocele kan förhindra urinretention genom att göra övningar för att stärka bäckenbottenmuskulaturen. I de flesta fall kommer kost och livsstilsförändringar att förhindra urinretention som orsakas av förstoppning. Människor vars förstoppning fortsätter bör se en vårdgivare.

Mer information om övningar för att stärka bäckenmuskulaturen finns i theernment hälsa ämne, knipövning tips.

Forskare har inte funnit att äta, kost och nutrition spela en roll i att orsaka eller förhindra urinretention.

National Institute of Diabetes and Digestive och Kidneysjukdomar geringen) och andra komponenter i theernment geringen) bedriva och stödja forskning om många sjukdomar och tillstånd.

Vad är och de är rätt för dig ?; är en del av den kliniska forskningen och i centrum för alla medicinska framsteg. titta på nya sätt att förebygga, upptäcka eller behandla sjukdomar. Forskare använder också titta på andra aspekter av vård, såsom att förbättra livskvaliteten för personer med kroniska sjukdomar. Ta reda på om är rätt för dig.

Vad är öppna ?; som är öppna och rekryterar kan ses på www.ClinicalTrials.

Denna information kan innehålla innehåll om mediciner och, när det tas som ordinerats, de villkor de behandlar. När beredd, ingår den mest aktuella informationen som finns tillgänglig detta innehåll. För uppdateringar eller frågor om några mediciner, kontakta US Food and Drug Administration avgiftsfritt på 1-888-INFOernment (1-888-463-6332) eller besök wwwernment. Kontakta din vårdgivare för mer information.

alfuzosin (Uroxatral); doxazosin (Cardura); silodosin (Rapaflo); tadalafil (Cialis); tamsulosin (Flomax); terazosin (Hytrin)

UVI; blåsa skada; njurskada; urininkontinens efter prostatacancer, tumör eller cancerkirurgi

obstruktion av urinröret; nervproblem; mediciner; försvagade urinblåsan muskler

oförmåga att urinera; smärtsam, akut behov av att urinera; smärta eller obehag i nedre delen av buken, uppblåsthet av den nedre delen av buken

Den U.S.ernment varken stödjer eller gynna någon specifik kommersiell produkt eller företag. Handel är egna eller företagsnamn som förekommer i detta dokument används bara för att de anses nödvändiga i samband med de uppgifter som lämnats. Om en produkt inte nämns, inte utelämnandet inte innebära eller antyda att produkten är otillfredsställande.

miktionsfrekvens-urinering åtta eller flera gånger per dag; problem börjar en urinstråle; en svag eller en avbruten urinström; ett akut behov av att urinera med liten framgång när man försöker att urinera; känner behov av att urinera efter avslutad urinering; mild och konstant obehag i nedre delen av magen och urinvägarna

Theernment vill tacka; J. Curtis Nickel, M.D., Queens University i Kingston, Anthony J. Schaeffer, M.D., Northwestern University

Augusti 2014

en fysisk undersökning; postvoid rest mätning

cystoskopi; datortomografi (CT); urodynamiska undersökningar, elektromyografi

blåsan dränering; uretral dilation; uretrala stentar; prostata mediciner; kirurgi

urinvägsinfektioner (UVI); blåsa skada; njurskada; urininkontinens efter prostatacancer, tumör eller cancerkirurgi