ulcerös kolit och stressreducering: 3 sätt att kyla i college

College kan vara stressande. Med ulcerös kolit kan vara stressande. Och stress kan förvärra UC.

Så när du börjar college med UC, är det bra att veta vad som kan orsaka stress i din nya rutin och leta efter sätt att head den eller minska den. Här är tre strategier för att hålla stressnivån nere.

Symptomen på ulcerös kolit (UC) beror på hur allvarlig irritation och svullnad är i din kolon. De beror också på vilken del av din kolon är drabbade; Symtomen kan komma och gå. Du kanske inte har någon i veckor, månader eller år, och sedan kommer de tillbaka. Chansen är cirka 50-50 att effekterna av din sjukdom kommer att vara mild; De flesta människor med UC har några gemensamma frågor.

För det första är det viktigt att veta att stress och ångest inte orsakar inflammatorisk tarmsjukdom (IBD). Men under tider av fysisk eller emotionell stress, kan du ha en uppblossande av UC symptom, som mer buksmärtor eller diarré. Svår kronisk stress kan även leda till ökad inflammation.

När du stöter på en stressande situation, växlar kroppen för en “kamp eller flykt” svar. Den producerar cytokiner, proteiner som stimulerar immunförsvaret att bekämpa skada eller infektion – och utlösa inflammation. Stress orsakar inte skov i alla med UC, men det gör för många människor.

Du anpassar sig till många nya saker: ett nytt hem och skola, som lever på egen hand, och ta kontroll över din UC vård. Du kan inte alltid undvika stress. Men att hålla sig till ett regelbundet schema kommer att hålla ulcerös kolit och stress under kontroll

Du kan känna som om du är den enda på campus som är klara med en kronisk sjukdom. Men du är inte. Att hitta stöd