typ 2-diabetes-när man ska ringa en läkare

diabetes Trender

Ring din läkare eller andra räddningstjänster direkt om

Ibland kan leva med diabetes verka som en heltidsjobb – att försöka hålla jämna steg med allt du behöver göra för korrekt diabetesvård; Diabetes är en mycket tidskrävande sjukdom att hantera väl “, säger Karmeen Kulkarni, MS, RD, CDE, och tidigare president i hälsovård och utbildning för Diabetes Association.” Medicinen, maten, fysisk aktivitet – du lägger livet i allmänhet till att hela bilden och det slutar upp att vara ganska utmanande.

Kontrollera med din läkare om

Vårdpersonal som kan vara inblandade i din diabetesvård inkluderar

Om du har tecken på komplikationer av diabetes, såsom nervproblem eller njurproblem, kan du remitteras till en specialist. Läs mer om roller vårdpersonal på en diabetesteam.

Du har symptom på hyperosmolärt stat en sådan; Suddig syn; Svårt att hålla sig vaken eller problem som vaknat; Snabb, djupandning; Andetag som luktar fruktig; Belly smärta, inte hungrig och kräkningar; Känna sig förvirrad.

Du hade gått ut (förlorat medvetandet), eller om du plötsligt blir mycket sömnig eller förvirrad. (Du kan ha mycket lågt blodsocker, kallad hypoglykemi.)

Du är sjuk och kan inte kontrollera ditt blodsocker; Du har kräkningar eller har haft diarré i mer än 6 timmar.

Du har en blodsockernivå som håller högre än den nivå läkaren har satt upp för dig, till exempel, 300 mg / dL för två eller flera behandlingar; Du har blodsocker som stannar lägre än den nivå läkaren har satt upp för dig, till exempel 70 mg / dL för två eller flera behandlingar; Du har symtom på lågt blodsocker, en sådan; Svettas; Nervös, skakig och svag; Extrem hunger och lätt illamående; Yrsel och huvudvärk; Suddig syn; Förvirring.

Du har ofta problem med höga eller låga blodsockernivåer; Du har svårt att veta när ditt blodsocker är lågt (hypoglykemi omedvetenhet); Har du frågor eller vill veta mer om diabetes.

En familj läkare; En certifierad diabetes utbildare (CDE); En registrerad dietist. Alla personer som nyligen fått diagnosen diabetes bör se en dietist för att få hjälp med att välja hälsosamma livsmedel; En endokrinolog.