typ 2-diabetes behandling översikt

diabetes Trender

Din behandling för typ 2-diabetes kommer att förändras över tiden för att uppfylla dina behov. Men i fokus för behandlingen kommer alltid att vara att hålla blodsockernivån inom målintervallet. Som kommer att hjälpa till att förhindra komplikationer från typ 2 diabetes, såsom öga, njure, hjärta, blodkärl och nervsjukdom.

Göra stora förändringar som att sluta röka eller förändra sättet du äter är svårt. Men du kan göra det om du ställer små mål och fira dina framgångar. För att få hjälp, ändra en vana genom att ställa in mål.

Din behandling kan förändras om du blir gravid. Till exempel kan vissa läkemedel skada ditt barn. Om ditt blodsocker blir för högt när du är gravid, kanske ditt barn har problem vid födseln. Tala med din läkare.

Och du kan framgångsrikt amma ditt barn när du har typ 2-diabetes.

En kvinna berättelse

Gloria, 70

“Motion verkligen förändrade allt för mig Hur jag känner, mitt blodsocker, allt Det fungerar verkligen att jag aldrig känt mig bättre, starkare, friskare, eller lyckligare i mitt liv….” – Gloria

Läs mer om Gloria och hur hon hanterar sin diabetes.

Göra hälsosamma val av mat och vara aktiva. Om du vill veta mer, se leva med typ 2-diabetes; Se din läkare regelbundet. För att hjälpa dig att hålla på rätt spår med din behandling, måste du regelbundna tester. För mer information, se Tentor och tester; Testa ditt blodsocker. Det är viktigt att spåra dina blodsockernivåer så att du vet om du är i din målintervallet. För mer information, se leva med typ 2-diabetes; Ta mediciner, om du behöver dem. För mer information, se Läkemedel; Om du röker, sluta. Avsluta kan hjälpa dig att minska risken för hjärtsjukdomar och stroke. För att få hjälp, sluta röka; Håll högt blodtryck och högt kolesterol under kontroll. Gå ner i vikt och få massor av motion, såsom promenader minst 2½ timmar i veckan, kan hjälpa till att sänka blodtrycket. Men du kan också behöva ta läkemedel, såsom ACE-hämmare eller betablockerare, för att nå ditt mål. Du kan också behöva ta kolesterol -lowering läkemedel som kallas statiner; Högt blodtryck: Kontrollera ditt blodtryck på Hom; Hjärt-hälsosam kost