typ 1-diabetes hos barn prevention

Det finns inget du eller ditt barn kunde ha gjort för att förhindra typ 1-diabetes, det finns för närvarande inga kända sätt att förebygga typ 1-diabetes.

Tester kan göras på barn som har en hög risk att utveckla typ 1-diabetes att se om de har någon av de antikroppar som är förknippade med denna sjukdom. Emellertid är närvaron av dessa antikroppar betyder inte att diabetes en visshet, och det finns för närvarande inga kända sätt att förebygga typ 1-diabetes om antikropparna finns.

Forskare arbetar med att förebygga typ 1-diabetes hos personer som löper hög risk att utveckla sjukdomen, såsom de som har antikroppar typ 1, och andra som arbetar med att förhindra ytterligare förstörelse av cellöar i personer som nydiagnostiserade.

En del barn med typ 1-diabetes kan vara berättigade till kliniska prövningar, men du måste noga väga riskerna och fördelarna med någon behandling tillgänglig i en klinisk prövning med din läkare.

Medan det finns inget du kunde ha gjort för att förhindra ditt barns diabetes, kan du hjälpa ditt barn att förhindra komplikationer på grund av typ 1-diabetes genom att hjälpa honom eller henne att hålla god blodsockerkontroll så mycket som möjligt.

Dessutom, se till att schemalägga regelbundna besök med ditt barns diabetes läkare och en årlig synundersökning början inte mer än fem år efter diabetesdiagnos initial.

Och precis som alla andra, bör personer med typ 1-diabetes äter en hälsosam kost full av frukt, grönsaker och fullkornsprodukter och delta i regelbunden fysisk aktivitet för att hålla sina hjärtan frisk.