tonsillit-kirurgi

Oral Health Trends

Tonsillektomi för halsfluss används vanligen för barn som har allvarliga komplikationer eller återkommande infektioner som inte svarar på annan behandling, särskilt när de stör det dagliga livet. Men tonsillektomi bör endast göras efter att du och din läkare noga överväga ditt barns sjukdomshistoria och allmänna hälsa.

Men för vissa barn, kan tonsillektomi avsevärt förbättra deras livskvalitet. Barn som är mest sannolikt att dra nytta av tonsillektomi är de som har

Tonsillektomi för streptokocker i halsen kan göras i fall av återkommande halsfluss som inte svarar på antibiotika eller om en infektion hotar barnets välbefinnande.

Tonsillektomi är fortfarande den vanligaste större kirurgiska ingrepp görs på barn i USA. Men det inte sker så ofta som det var tidigare.

Övre luftvägsinfektioner och halsfluss uppträder vanligtvis mindre ofta som ett barn blir äldre. Fundera på om ditt barns halsfluss infektioner är hanterbara tills du kan vänta och se om han eller hon växer ur dem.

Ett barn som har tonsillektomi behöver särskild vård och noggrann övervakning under minst en vecka efter operationen. Tänk på din förmåga att tillhandahålla denna vård för ditt barn innan beslut fattas om tonsillektomi.

Du \ ‘ll hitta tips och tricks samt de senaste nyheterna och forskning om oral hälsa.

Du är för närvarande

Endast 18,5% av många människor i världen tandtråd aldrig. Du miste om ett enkelt sätt att göra en stor skillnad i hälsa munnen. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Floss bort mat fastnat mellan tänderna och tar bort filmen av bakterier som bildar det innan det vänder sig till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), håligheter och tandlossning. Prova tandtråd bara en tand för att komma igång.

Du är en av 31% av många människor i världen som inte tandtråd dagligen. Du miste om ett enkelt sätt att göra en stor skillnad i hälsa munnen. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Sikta på 3 dagar!

Du är en av 31% av många människor i världen som inte tandtråd dagligen, men du är väl på väg att göra en positiv inverkan på tänderna och tandköttet. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Sikta på alla 7 dagar!

Endast 50,5% av många människor i världen tandtråd dagligen, och bra för dig att du är en av dem! Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Grattis på din god munhälsa vana!

Du hittar tips och tricks samt de senaste nyheterna och forskning om oral hälsa.

KÄLLOR

Dental Association, friska människor 2010

7 eller flera episoder av halsfluss i ett år, eller 5 eller flera episoder per år under de senaste 2 åren, eller 3 eller flera episoder per år under de senaste 3 åren. Tonsillektomi är mer sannolikt att övervägas som behandling när några av dessa attacker orsaka saknas skola, sömnproblem, eller har andra problem med normala dagliga liv. ; Halsfluss som varar längre än 3 månader, trots medicin; Blockerade luftvägarna; Svårigheter att svälja; Svårt att prata på grund av nästäppa; Tonsiller som blöder kraftigt.