tips för att undvika migrän triggers

Med migrän, en av de bästa sakerna du kan göra är att lära dina personliga triggers som kan sätta på smärtan. Rött vin, koffein tillbakadragande, stress, eller hoppade måltider är bland de vanligaste syndarna.

Där är det igen – att olidlig smärta i huvudet från en migrän. Smärtan enbart är tillräckligt för att stoppa dig från att på dina dagliga aktiviteter. Men redan innan huvudvärken börjar, märker du konstiga symptom såsom yrsel, ringningar i öronen, se sicksacklinjer, och är känsliga för ljus; Ingen tvekan om det – du har en smärtsam, försvagande huvudvärk. Men det som gör denna huvudvärk en migrän? Och vad innebär det att ha en migrän med aura? Hur skiljer sig detta från andra h …

När du tittar på din dagbok, kanske du upptäcker att dessa saker tenderar att leda till migrän

1. Titta på vad du äter och dricker. Om du får huvudvärk, skriva ner de livsmedel och drycker som du hade innan det började. Om du ser ett mönster över tiden, hålla sig borta från den posten.

2. Ät regelbundet. Hoppa inte över måltider.

3. Curb koffein. För mycket, i någon mat eller dryck, kan orsaka migrän. Men skära ned plötsligt kan också orsaka dem. Så försök att sakta minska bort koffein.

4. Var försiktig med motion. Alla behöver regelbunden fysisk aktivitet. Det är en viktig del av att vara frisk. Men det kan utlösa huvudvärk för vissa människor. Om du är en av dem, kan du fortfarande träna. Fråga din läkare vad som skulle hjälpa.

5. Få regelbundna shut-eye. Om dina sömnvanor kastas bort, eller om du är särskilt trött, som kan göra en migrän mer sannolikt.

6. Downsize din stress. Det finns många sätt att göra det. Du kan utöva, meditera, be, umgås med människor du älskar, och göra saker du tycker om. Om du kan ändra några av de saker som gör dig spänd, upprätta en plan för det. Rådgivning och stress-management klasser är bra att prova också. Du kan också titta på biofeedback, där du lär dig att påverka vissa saker (som din puls och andning) för att lugna ner stressreaktioner.

7. Håll din energi. Ät på ett regelbundet schema, och låt dig inte blir uttorkad.