synproblem: att leva med dålig syn

diabetes Trender

Du ser inte så bra som du brukade. Ögonproblem såsom åldersrelaterad makula degeneratio; (AMD), kan glaukom, grå starr, eller diabetesretinopati att göra det svårt att arbeta och hantera många av dina dagliga aktiviteter. Men ge inte upp. Det finns massor av saker du kan göra för att anpassa sig till nedsatt syn och göra ditt liv enklare en; säkrare.

Hur kan jag anpassa sig till min dålig syn?

Några simpl; förändringar kan hjälpa dig att använda din återstående syn till sin fulla potential och allo; du att leva så självständigt som möjligt. Här är några nycklar till framgång.

Dessa är några idéer om hur man gör leva med lo; syn enklare och säkrare. För fler idéer, se en låg syn rehabilitering specialist.

Kontrast hjälper dina ögon att urskilja objekt och deras omgivning som bygger på skillnader i; ljusstyrka eller färg, snarare än form eller plats. Om du har nedsatt syn, yo; kan behöva mer ljus för att kunna urskilja objekt med liknande brightnes; eller färg (låg kontrast).

Att lära sig att använda låg synhjälpmedel och adaptiva tekniker kan hjälpa dig att göra det bästa av din återstående vision.

Låg synhjälpmedel är speciell lins; eller elektroniska system som gör bilder visas större, såsom

Om din synnedsättning orsakas av diabetes, vissa hjälpmedel som kan hjälpa dig att inkludera

Adaptiv teknik används i; enheter eller produkter som inte kan hjälpa dig att se bättre men kan mak; livet enklare och säkrare. Många är utformade för att hjälpa dig att utföra vanliga uppgifter tha; kan vara svårare när du har nedsatt syn. exempel innefattar

Vissa av dessa åtgärder är lätt att bygga in i dig; liv. Andra kräver stora förändringar i det sätt som du gör saker på hom; på arbetet, eller någon annanstans. Vissa åtgärder, såsom datorprogram eller elektroniska system, kan vara kostsamt eller kan ta tid att Lear; att använda på rätt sätt. Du måste bestämma vilka som fungerar bäst för dig. JAG; du är blind, du kanske kan få hjälp genom ditt tillstånd “; Kommissionen för blinda.

Det är viktigt att vara aktiv för din hälsa. Men först fråga din läkare vad fysisk aktivitet är säkert för dig att göra. Om du böjer, lyfta saker, eller agera snabbt, kan det påverka din hälsa eller vision. När du vet om du behöver för att undvika aktiviteter, hitta några saker som du vill göra och göra dem så säkra som möjligt. Till exempel

Med nedsatt syn kan leda till att förlora din förmåga att köra. Det är svårt att ge upp bekvämligheten med att gå där du vill när du vill. Men du behöver inte vara homebound. Du har alternativ för att komma runt på ett säkert sätt.

Det finns många resurser för att hjälpa dig att uppfylla th; utmaningar av att leva med nedsatt syn och hålla kvalitet o; liv.

Leta efter nedsatt syn specialister och grupper och myndigheter som erbjuder counselin; utbildning och andra speciella tjänster med anknytning till synförlust; Nedsatt syn rehabilitering specialister kan ge dig detaljerad praktika; information och utbildning på att hantera ditt hushåll och andra aktiviteter o; det dagliga livet som kan vara mer utmanande när du har nedsatt syn. Thes; specialister kan också hjälpa dig att hitta sätt att hantera nedsatt syn i th; arbetsplatsen. Specialister kan innefatta

Där Ar; många resurser tillgängliga för att hjälpa dig att övervinna de utmaningar som att leva med lo; vision, att göra det bästa av visionen du har, och för att hålla dig; livskvalité. Din familj och vänner, liksom din vård och socia; tjänster yrkesverksamma, kan hjälpa dig.

Kathleen Romito, MD – Familje Medicin; Christopher J. Rudnisky, MD, MPH, FRCSC – oftalmologi

September 9, 2014