rese immuniseringar

Jennifer Robinson, M; den 8 jul 2015

På väg ut ur landet? Det är en bra idé att kontrollera med din läkare för att se om du behöver några vacciner eller booster skott innan du lämnar.

Ge dig själv gott om tid, eftersom det kan ta så många som 4-6 veckor för vacciner att få full effekt, och vissa kan innebära mer än ett skott.

Naturligtvis kommer du vill vara uppdaterad på alla de vanliga vacciner bör du få för det dagliga livet i USA Dessa sjukdomar är också i andra länder, så om du skydda dig hemma, bör du inte få dem när du är borta.

Skotten bör få beror på vart du ska.

Till exempel, om du ska till vissa delar av Afrika och Sydamerika, måste du få vaccinerade mot gula febern.

Men om du ska till länder som Kanada, Japan, Australien, Nya Zeeland och Europa, du förmodligen inte kommer att behöva några extra vacciner.

Om du planerar att resa till en del av världen där malaria är en möjlighet, kommer din läkare att ge dig medicin för att förhindra det. Det är inte ett vaccin, men du behöver den som skydd. Använd alla dina anti-malaria recept, inklusive piller du tar när du kommer tillbaka hem.

Kontrollera “Travellers ‘Health” i CDC: s webbplats för att se exakt vad du behöver för din destination. Du kan söka utifrån vart du ska och eventuella särskilda behov du har, till exempel om du tar läkemedel som påverkar immunsystemet, eller om du är gravid – eller kanske du reser på ett uppdrag resa eller för katastrof lättnad, som tar dig till ett område med några medicinska resurser. På webbplatsen finns också en “hälsosam resa packlista” baserad på vilket land du ska besöka.

KÄLLA; CDC: “Travellers ‘Health.”

Vaccin restriktioner. Läs mer på Walgreens / GetaShot.