oroa dig vikt inte hjälpa dig att förlora det

Genom Geneen Rot; Alla dagar är räknade. Och otålig om din vikt eller storleken på låren kommer inte att göra en tråd av god. Här är vad som kommer.

Min vän Catherine nyligen berättade om en 50-årig vän till henne som hade varit medlem i en syförening i 10 år och nu dör av hjärncancer. “Jag arbetade och svettades över mina krokiga sömmar”, hennes vän sa. “Och jag kände alltid skämmas för att inte göra stygn rätt storlek eller form. Som om att raksöm faktiskt betydde något om mig eller mitt liv. Nu, läkarna säger att jag har sex månader kvar att leva, och när jag tänker på när jag slösas bort att oroa de sneda stygn … “Hon lämnade meningen oavslutad.

De flesta av de människor jag ser tillbringar större delen av sitt liv oroande om sin egen version av krokiga sömmar – storleken på deras lår, höfterna, deras magar. Som om dessa saker betyder något sant eller verklig om sina liv. Som om när vi kommer till slutet av våra liv, kommer en siffra på en skala betyder någonting alls.

Jag var i en bilolycka nyligen. Vi var burbling bort, två vänner och jag, på väg till en fest, när vi plötsligt fick sideswiped ett par gånger av någon som körde en röd lampa. Efter vår bil kraschade in två lyktstolpar, tre andra bilar, och en stoppskylt, kom det till en total stillastående. Jag kröp ut ur hålet i sidan som brukade vara dörren och, även om min fotled bultade, kände mitt huvud som om en tegelsten hade fallit på det, och jag kunde inte andas mycket bra, jag levde. Och plötsligt, bara vara vid liv var tillräckligt. Var mirakulöst. Plötsligt ingenting var viktigt förutom det faktum att jag fortfarande andades.

Jag behövde en rullstol för sex veckor på grund av en stukad fotled och en uppsättning av blåmärken revben, och ibland, när min make var upptagen och kunde inte transportera mig från matsalen till vardagsrummet, skulle jag sitta utanför och stirra på festen i min trädgård. Det var inte något utöver det vanliga. Bara det vanliga: moln, träd, sol. Hundskall. Fåglar trilling. Vinden blåser. Den dagliga jubileums jag hade passerar på väg från skrivbord till kök till reception som jag orolig stygnen av arbete, familj, ärenden, ansvar. Som jag rusade desperat för att hålla jämna steg med e-post, SMS-meddelanden, bok deadlines. Men eftersom jag hade en hjärnskakning och kunde inte tänka klart, och sedan min vanliga sättet att springa runt var omöjligt, jag hade en bra ursäkt för att stoppa allt och begrunda de små sakerna. Som lever och dör. Det finns inget som en borste med döden för att få en flicka tänkande.

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Medan du tränar, bör du räkna mellan …