oplanerad viktminskning: när är det ett problem?

Med vissa sjukdomstillstånd, är det vanligt att gå ner i vikt utan att försöka. Även om du var transporterar extra pounds innan du blev sjuk, kan oavsiktlig viktminskning blir en hälsorisk. Vid vilken tidpunkt bör du vara berörda?

“Om någon förlorar mer än 10% av sin vikt inom en 6-månadersperiod, vi anser dem vara i riskzonen näring”, säger Marcia Nahikian-Nelms, PhD, RDN, chef för samordnade dietprogram vid Ohio State University College of Medicin.

Även om du kan gå miste om att 10%, kan nedgången på skalan under en relativt kort tidsperiod göra det svårare för kroppen att läka.

“Förmågan att göra det genom behandling och återhämta sig beror på muskelmassa,” Nahikian-Nelms säger. När en överviktig person som slåss en sjukdom har oavsiktlig viktminskning, “de inte förlorar bara fett, de förlorar också muskler. Förlusten av muskler är vad som verkligen sätter någon i riskzonen näring. Det påverkar styrka och immun [systemet] funktion. ”

Dessa sju tips kan hjälpa dig att minimera viktminskning.

Detta kan verka som en add-on till en redan lång att göra-lista när du eller någon du älskar har ett medicinskt tillstånd. Men viktminskning kan vara lätt att missa något annat.

“Jag rekommenderar patienter väger sig på en regelbunden basis, minst varje vecka, för att hålla ett öga på utvecklingen”, säger Lisa Cimperman, RD, en taleskvinna för Academy of Nutrition och dietetik.

“För någon som inte gör det, kan tecken på svaghet och trötthet vara de första sakerna du ser dig uppmärksam på det faktum att din älskade har förlorat en betydande mängd av tyngd.”

Kasta ut begreppet tre kvadratiska måltider. Lägg i snacks och äta hela dagen. Du är ute efter att hålla kalorier kommer in.

När du har ett medicinskt tillstånd, kan viktminskning ställa dig upp för undernäring. Det är när du inte får rätt mängd vitaminer, mineraler och andra näringsämnen.

Människor som är undernärda och är upptagna till sjukhuset tar längre tid att läka sår, stanna längre på sjukhuset, och är mer sannolikt att återtas. De är också i riskzonen för postoperativa komplikationer med upp till 2-5 gånger högre.

“Jag säger till mina patienter hela tiden,” Vi kommer att packa varje tugga eller smutta med kalorier, protein och andra näringsämnen, ‘ “Nahikian-Nelms säger.

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Medan du tränar, bör du räkna mellan …