när man ska ringa läkaren om osteoporos

Om du har osteoporos eller tror att du kan ha osteoporos, kontakta din vårdgivare som ska utvärderas. Förr är bättre än senare – särskilt om du har ovanliga eller skarp smärta eller andra symtom eller om du har oro benskörhet. Även om du är på hög risk för benskörhet, men har inte fått diagnosen ännu, prata med din vårdgivare. Att få behandling tidigt kan rädda dig från smärtsamma, vanprydande frakturer och framtida invaliditet.

Hur kan jag få tillräckligt med D-vitamin, Trettio minuter av solexponering i ansiktet, ben eller rygg – utan solkräm – åtminstone två gånger i veckan bör ge dig massor av vitamin D; Men så mycket direkt solljus kan också utsätta dig för potentiellt farliga nivåer av cancerframkallande UV-strålning. Och om du bor i södra eller Southwest, du förmodligen inte kommer att få tillräckligt med solljus under vintermånaderna för kroppen att göra tillräckligt med vitamin D. Academy of Dermatology rekommenderar mot …

Det finns också andra skäl att ringa din vårdgivare. Om du befinner dig i ett eller flera av följande situationer, gå vidare och göra det samtalet.

Någon av följande problem är en bra anledning att göra en tid för att se din vårdgivare

Ring din vårdgivare om du tar mediciner för osteoporos och du har dessa symtom

Ring din vårdgivare om du har en eller flera av följande symtom på en ryggradsfraktur

Också ringa din läkare om

KÄLLOR

National Osteoporosis Foundation “Osteoporosis: Riskfaktorer.”

International Osteoporosis Foundation: “Age Sida:. Falls och frakturer”

National Institute on Aging “benskörhet hos kvinnor: Håll dina ben frisk och stark.”