kvinnor, graviditet, och epilepsi: deaing med perioder, pcos, kramper, och mer

Om du har epilepsi och funderar på att bli gravid, har du förmodligen några viktiga frågor. Är det säkert för mig att bli gravid? Kommer att ha epilepsi göra det svårare för mig att bli gravid? Om jag får gravid, hur ska jag hantera mina anfall medan jag väntar? Kan mina antiepileptiska läkemedel skada mitt barn?

Innan du försöker bli gravid, ska du prata med din neurolog och din barnmorska. De flesta läkare rekommenderar att kvinnor med epilepsi tas om hand av en högriskförlossningsläkare under graviditeten. Båda kommer att vilja övervaka dig noga under.

Det är möjligt att ha epilepsi kan göra det svårare för dig att bli gravid. Kvinnor med epilepsi har färre barn än kvinnor i allmänhet. Deras fruktsamhet är mellan 25% och 33% lägre än genomsnittet. Varför är detta? Här är några möjliga orsaker

Om dina anfall inte är under kontroll, kan det påverka din fertilitet, liksom. Experter säger att om en kvinna har kramper kring tiden hennes kropp förbereder sig för att ägglossning, de kan störa de signaler som gör att processen inträffar.

När du blir gravid, kommer det att bli ännu viktigare att kontrollera dina anfall. Krampanfall under graviditeten kan påverka hälsan hos ditt barn. Du kan falla, eller barnet kan berövas syre under beslag, vilket kan skada barnet och öka risken för missfall eller fosterdöd.