att stänga av ICD – ämne översikt

Din ICD kan rädda ditt liv.

Din ICD kan också fungera som en pacemaker. Den kan fastställa en hjärtfrekvens som är för snabbt eller för långsamt. Det kan göra det utan hjälp av en chock.

Även om en ICD kan åtgärda puls eller rytmproblem, kanske du inte vill att detta i slutet av livet. Många anser att stänga av sin ICD när deras hälsa mål ändras från lever längre att få den mest komfort möjligt i slutet av livet. Chocker ICD levererar är smärtsamma. Inte vara chockad kommer att göra dig mer bekväm i slutet av livet.

När du planerar för din framtid och ditt uttjänta inkluderar planer för din ICD. Beslutet att stänga av ICD är en del av den medicinska behandling du vill i slutet av livet. Du kan sätta den här informationen i din förskott direktiv.

Stänga av ICD är lagligt. Det anses inte självmord. Beslutet att lämna på eller stänger av ICD är en medicinsk beslut du fattar utifrån dina värderingar.

Stänga en ICD är inte svårt. ICD inte tas ur bröstet, och du behöver inte kirurgi. Din läkare kommer att använda en dator för att programmera ICD så att den inte ger dig stötar. Detta är inte smärtsamt.

Att stänga av ICD kommer inte leda till döden, och det kommer inte att få dig att känna sämre. Men eftersom ICD inte kommer att ge dig en chock om du har en livshotande hjärtrytmen, kan denna typ av hjärtrytmen leda till döden.

Vissa ICD kombineras med en pacemaker. Du kan stänga av ICD utan att stänga av pacemakern. Stänga en pacemaker innebär ditt hjärta kan inte pumpa blod så bra som det borde. Detta kan göra att du mår sämre i stället för mer bekväm.

Beroende på hjärtproblem, stänga en pacemaker kan leda till döden.